Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

První triumf pro Carreňa na turnajích Masters. Ve finále si poradil s Hurkaczem

Carreño se stal prvním nenasazeným vítězem turnaje od triumfu Argentince Caňase (44) před 20 lety.
Carreño se stal prvním nenasazeným vítězem turnaje od triumfu Argentince Caňase (44) před 20 lety.Profimedia
Pablo Carreňo (31) završil parádní týden v Montréalu svým premiérovým triumfem na turnajích Masters. Španěl ve finále Canadian Open porazil 3:6, 6:3, 6:3 Huberta Hurkacze (25). Třiadvacátý hráč světového žebříčku se stal prvním nenasazeným vítězem prestižního kanadského turnaje od triumfu Argentince Guillerma Caňase (44) před 20 lety.

Pablo Carreňo ještě na začátku týdne prožíval podprůměrnou sezonu, za sebou měl jediné finále (porážka v Barceloně) a pouze jednu další semifinálovou účast. V Montréalu ovšem překvapivě a vcelku suverénně zvládl velmi náročný los. Postupně našel recept na Mattea Berrettiniho, Holgera Runeho, Jannika Sinnera, Jacka Drapera, Daniela Evanse a Huberta Hurkacze.

Polské jedničce za celý zápas nabídl jediný brejkbol, sám si vypracoval tři šance a všechny využil. Hurkaczovi k vítězství nepomohlo 18 es ani 70% úspěšnost trefených prvních servisů.

Kompletní statistiky ze zápasu Hurkacz - Carreňo

I své páté semifinále na těch největších akcích si Carreňo zahrál na severoamerických betonech, v soubojích o finále na Masters v Indian Wells ani Miami dvojnásobný semifinalista US Open neuspěl.

Španělský tenista odehrál své 12. finále na nejvyšším okruhu a získal sedmý titul, první od loňského července, kdy na antuce v Hamburku poprvé triumfoval na turnajích vyšších než ATP 250. Zároveň se stal prvním nenasazeným šampionem Canadian Open po 20 letech (Guillermo Cañas).

Už finálovou účastí rodák z Gijónu potvrdil španělskou dominanci na letošních podnicích Masters. Celkem jich je odehráno šest, v Miami a Madridu se radoval Carlos Alcaraz, v Indian Wells o trofej bojoval Rafael Nadal a v Monte Carlu se do závěrečného kola dostal Alejandro Davidovich.

Bývalý desátý hráč světa se v žebříčku vrátí do nejlepší dvacítky, polepší si totiž o devět příček a bude světovou čtrnáctkou.

Hurkacz, první polský finalista v historii Canadian Open, které se hraje od roku 1881, dnes přišel o svou finálovou neporazitelnost na této úrovni. Rodák z Vratislavi zvládl všech pět předchozích finálových duelů, na Masters slavil loni v Miami.

Ve světovém hodnocení se po dnešním nezdaru nikam neposune a dál bude uzavírat Top 10. Stejně jako Carreňo se teď přesune na další Masters v Cincinnati, kde má na úvod volno. Jeho poslední protivník naopak musí odehrát i první kolo, v němž ho čeká Miomir Kecmanovič.