Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

První společný titul. Hermannová se Štochlovou vyhrály na písku v Dubaji

První společný titul. Hermannová se Štochlovou vyhrály na písku v Dubaji
První společný titul. Hermannová se Štochlovou vyhrály na písku v DubajiČTK
Plážové volejbalistky Barbora Hermannová (31) a Marie-Sára Štochlová (23) porazily ve finále turnaje Pro Tour nižší kategorie Challenge v Dubaji Číňanky Lin Mej-mej a Sia Sin-i 18:21, 21:17, 15:12 a připsaly si první společný triumf na světovém okruhu. Jejich dosavadním maximem bylo červencové stříbro z Agádíru.

Turnajové dvojky Hermannová se Štochlovou na písku ve Spojených arabských emirátech téměř celý první set vedly, ale za stavu 17:13 se pátým nasazeným Číňankám podařila šestibodová šňůra a sadu nakonec získaly. Koncovku druhého setu zvládly naopak lépe české hráčky a vyrovnaly.

V tie-breaku se oba páry přetahovaly o vedení až do stavu 12:12, kdy Hermannová se Štochlovou třemi body za sebou rozhodly o celkovém triumfu. V Dubaji vyhrály všech šest zápasů, z toho tři až ve zkrácené sadě.

Zatímco pro třiadvacetiletou Štochlovou je to první titul na okruhu, o osm let starší Hermannová triumfovala s bývalými spoluhráčkami čtyřikrát. Třikrát slavila s Markétou Nausch Slukovou a jednou s Martinou Williams. Premiérové společné finále v Agádíru musely kvůli zranění Štochlové skrečovat.

Průběh finálového utkání