Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

První body pod Radou. Dukla porazila rezervu Slavie, Olomouc B má třetí výhru v řadě

Aktualizováno
Dukla poprvé v ročníku skórovala a proti Slavii  B se prosadila hned třikrát.
Dukla poprvé v ročníku skórovala a proti Slavii B se prosadila hned třikrát.Twitter SK Slavia Praha
Po třech odehraných zápasech ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE byla Dukla poslední bez bodu a se skóre 0:6. V neděli ale poprvé pod koučem Petrem Radou (64) zabrala, když porazila rezervu Slavie na jejím hřišti v Xaverově 3:1. Do solidní formy se dostal B-tým Olomouce, který otočil zápas proti Karviné a zapsal třetí výhru v řadě. V posledním nedělním utkání dal Varnsdorf Třinci tři góly během 10 minut a triumfoval 3:0.

Druholigové pražské derby v rámci 5. kola gólově otevřel již v sedmé minutě Lukáš Matějka. Plzeňský odchovanec pláchl domácí obraně a s pomocí teče rozvlnil síť. O nejpohlednější moment úvodní půle se v červenobílém dresu postaral Martin Šubert, jenž se prosmýkl středem hřiště a dalekonosnou ranou rozezvučel břevno. Zahanbit se nenechal ani brankář Jan Sirotník, který v závěru poločasu vychytal hned několik velkých šancí Dukly.

Také vstup do druhé části vycházel lépe hostujícímu celku, který se soustředil na udržení příznivého stavu a soupeře k ničemu nebezpečnému nepouštěl. Pohodu si navíc Radovi svěřenci přenesli i do ofenzivy, kde se jim podařilo odčarovat Sirotníkovo kouzlo díky dvěma precizně provedeným protiútokům, které proměnili v rozmezí dvou minut opět Matějka a Seung-Bin Kim. V závěru jen snížil Matouš Nikl.

Statistiky zápasu Slavia B – Dukla

Karviná měla venkovní duel proti rezervě Sigmy na Andrově stadionu výtečně rozehraný. Už v šesté minutě vedla 2:0, když nejdřív zakončil kombinační akci svým premiérovým zásahem v dresu Slezanů Amar Memič a hned poté se dokázal ve skrumáži v domácí šestnáctce nejlépe zorientovat Martin Zedníček. Kdyby pak Rafiu Durosinmi nehlavičkoval jen do tyče, mohlo být rozhodnuto.

Místo toho se hráči v modrém vzchopili a vyrovnali hru. Ve 42. minutě se na hranici vápna skvěle uvolnil Patrik Slaměna a přízemní ranou snížil. Ve druhé části využil Filip Slavíček zmatků v hostující defenzivě a vyrovnal na 2:2. Za osm minut karvinská obrana nezachytila náběh Matěje Hadaše, jenž otočil skóre ve prospěch domácích. Sigma B je po třetím vítězství v řadě o skóre druhá za Líšní.

Statistiky zápasu Olomouc B – Karviná

V posledním nedělním záapse druhé ligy vyhrál Varnsdorf doma nad Třincem jasně 3:0, když všechny góly vměstnal mezi 49. a 59. minutu. Severočeši si tak připsali třetí vítězství ze čtyř odehraných kol, navíc mají k dobru odložené utkání proti Dukle.

Statistiky zápasu Varnsdorf – Třinec

Tabulka FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY