Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Přindiš a Krejčí obsadili druhé a třetí místo na SP v Krakově, vyhrál Brit Clarke

Vít Přindiš ztratil na vítěze 53 setin a poprvé v sezoně se dostal na pódium.
Vít Přindiš ztratil na vítěze 53 setin a poprvé v sezoně se dostal na pódium.Profimedia
Kajakáři Vít Přindiš (35) a Jakub Krejčí (22) obsadili druhé a třetí místo na Světovém poháru ve vodním slalomu v Krakově. Čeští reprezentanti ve finále nestačili jen na Brita Josepha Clarkea (31), olympijského vítěze z Ria de Janeiro 2016.

Nejlepších šest kajakářů předvedlo jízdu bez dotyku branky. Mistr světa z roku 2022 Přindiš na Clarkea ztratil 53 setin a poprvé v sezoně se dostal na pódium. Krejčí za vítězem zaostal 1,01 sekundy a zopakoval bronzovou pozici z minulého týdne z pražské Troji. Třetí český kajakář Jan Bárta skončil 27. v semifinále a do finále neprošel.

Pětatřicetiletý Přindiš se ve své tradiční disciplíně vrátil mezi nejlepší týden poté, co mu v Praze nevyšel pokus kvalifikovat se na olympijské hry v kayakcrossu, na který se letos soustředil. V průběžném pořadí SP, který už třikrát včetně loňska vyhrál, se Přindiš posunul na druhé místo, Krejčí je těsně třetí. Vede Francouz Anatole Delassus.

Bez české účasti se jelo finále kajakářek, neboť Kateřina Beková (14.), Lucie Nesnídalová (16.) a Veronika Vojtová (18.) byly v semifinále klasifikovány ve druhé desítce. Zvítězila australská hvězda Jessica Foxová.

Bez českých olympioniků

V dějišti loňského mistrovství Evropy, které se v Krakově konalo v rámci Evropských her, nestartují čeští olympionici Jiří Prskavec, Lukáš Rohan, Gabriela Satková a Antonie Galušková. Všichni chyběli i předminule v Augsburgu, minulý víkend ale závodili v Praze a Prskavec se Satkovou slavili triumfy na C1.

V sobotu jsou v Karkově na programu závěrečné boje na kánoích a v semifinále se představí kompletní česká sestava. Martina Satková postoupila ze čtvrtého místa a spolu s ní prošli přímo z první jízdy i Eva Říhová, Tereza Kneblová a Vojtěch Heger. Jan Větrovský a Václav Chaloupka uspěli v opravách, byť druhý jmenovaný uhájil poslední postupové místo o pouhých 27 setin.