Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Předpověď pro zbytek sezony Premier League. Kdo vyhraje, kdo sestoupí a co TOP 4?

Předpověď pro zbytek sezony Premier League. Kdo vyhraje, kdo sestoupí a co TOP 4?
Předpověď pro zbytek sezony Premier League. Kdo vyhraje, kdo sestoupí a co TOP 4?Profimedia
Mistrovství světa v Kataru už je minulostí, ale fotbalový svět žádnou velkou přestávku nechystá. Premier League totiž bude brzy pokračovat a rozhodně se je na co těšit. Jak to bude vypadat v tabulce?

Největší bitva se odehraje na samém vrcholu, kde se momentálně nachází Arsenal - ale jak dlouho bude Manchester City jen na druhé pozici?

Boj o Ligu mistrů je takovým miniaturním samostatným turnajem, v němž se o místa pod dvěma nejlepšími utkají Liverpool, Manchester United, Newcastle, Tottenham a Chelsea. Do Evropské ligy se samozřejmě kvalifikuje první celek z boje o první čtyřku.

Na opačném konci tabulky je řada klubů, kterým hrozí sestup - Wolverhampton, Southampton a Nottingham Forest momentálně okupují tři osudná místa.

Tak se na to pojďme podívat!

Boj o titul

Reálně jsou v tuto chvíli pouze dva týmy schopné ovládnout Premier League: Arsenal a Manchester City. Třetím adeptem na konečné vítězství je nyní Liverpool, který má dle Opta Analyst od Stats Perform 1,6% šanci, že do konce sezony mohutným skokem zdolá pět míst a získá první místo.

Po kompletním sečtení čísel jsou tedy City hlavním favoritem na titul (i přesto, že se nachází na druhém místě). Statistika klubu dává 74,8% šanci. Jen pro srovnání - vedoucí Arsenal má šanci 22,4 %, Spurs 0,4 %, Newcastle 0,3 % a stejně je na tom Manchester United.

TOP 4

Rychlá analýza výše uvedených čísel nám dává jasný tip na první, druhé a třetí místo: Manchester City, Arsenal a Liverpool. Ale zbývající čtvrté místo je trochu obtížnější odhadnout.

Podle údajů společnosti Opta má Newcastle 37,9% šanci na postup do Ligy mistrů a Spurs 37,7%. Manchester United jsou v tomto závodě o čtvrté místo outsiderem - přestože jsou nyní na pátém místě, jen tři body za Newcastlem - s 32,9% šancí na postup.

I když termín outsider je pro Rudé ďábly možná trochu silné označní, protože Chelsea je v současné době v pěkně obtížné situaci. Londýnský klub, který je na osmém místě, má 17,1% šanci kvalifikovat se. Brighton je momentálně sedmý, ale statisticky má šanci jen 1,6 %.

Sestupové pásmo

Být na konci prosince na sestupovém místě je jako procházet se na okraji útesu - pokud si nedáte pozor, není cesty zpět. Wolves jsou ve vážných problémech, jsou úplně poslední s pouhými deseti body a vážným nedostatkem munice. Podle Opty mají jen 32,4% šanci na setrvání v lize.

Na pokraji zkázy jsou také Southampton a Nottingham, které trápí děravá obrana a nekonzistentní forma. První jmenovaný má 45,9% šanci na přežití, zatímco ten druhý 48,9%. O trochu lepší, ale moc ne...

V této fázi sezony by se musel stát zázrak, aby se osud dolní trojice otočil, nicméně není to nemožné. Tři další kluby mohou reálně zaujmout kterékoli z jejich míst.

Everton - šance na sestup 36,1 %.

Bournemouth - 29,4% šance na sestup.

Leeds United - 27,0% šance na sestup.

BrentfordFulham, West Ham, Brentford a Aston Villa také nejsou daleko od propasti, ale tyto kluby by měly mít dostatečnou kvalitu, aby se nejhoršímu vyhnuly.

Tabulka Premier League.
Tabulka Premier League.Flashscore