Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Poprvé v kariéře proti mateřskému klubu. Cítil jsem nervozitu, vykládal zkušený Jeřábek

Kariéru načal v Plzni, teď hraje Jakub Jeřábek za Třinec.
Kariéru načal v Plzni, teď hraje Jakub Jeřábek za Třinec.Profimedia
Hokejový obránce Jakub Jeřábek (31) se narodil v Plzni, se kterou získal před devíti lety mistrovský titul. Před sezonou si ale po návratu z KHL plácl s Třincem a v 10. kole extraligy si poprvé v kariéře zahrál proti svému mateřskému klubu. Obhájci titulu pomohl k výhře 3:2 dvěma asistencemi.

"Trochu jsem nervozitu cítil. Bylo to pro mě speciální a jsem rád, že mám domácí premiéru za sebou. Ještě mě to bude ale čekat i v Plzni," řekl Jeřábek novinářům. Tradičně vypsal za výhru do kabiny finanční odměnu. "Bylo to extrémně těžké utkání. Kluci mají bruslivý tým, fyzický, jen se to na začátku zápasu potvrdilo. Nevím, jestli jsme měli trošku těžké nohy, ale byli jsme v úvodu horší. Jsme moc rádi, že jsme to překlopili na naši stranu."

Třinec prohrával od sedmé minuty po gólu Vojtěcha Budíka, brzy ale vyrovnal Daniel Voženílek. I s přispěním důrazného Jeřábka, který podpořil útok a moc nechybělo, aby se zapsal mezi střelce. "Gól na 1:1 byl důležitý. Hned nás vrátil do zápasu, nemuseli jsme dlouho dotahovat a svým způsobem nás uklidnil," řekl jedenatřicetiletý reprezentační bek, který po odchodu z Plzně hrával v NHL a KHL.

Statistiky utkání Třinec - Plzeň

Obhájce titulu odskočil v prostřední třetině, v níž využil obě přesilové hry. Prosadili se Tomáš Marcinko a Andrej Nestrašil, který si připsal po pasu Jeřábka rozdílový gól. Plzeň zkorigovala v 55. minutě v početní převaze pět na tři. "Závěr jsme si zbytečně zkomplikovali, ale ty dva góly přesilovkách asi rozhodly," uznal Jeřábek.

Jeřábek měl před utkáním na kontě dvě přihrávky, proti Plzni svou bilanci zdvojnásobil. Povzbudila jej i branka, kterou v týdnu dal v Lize mistrů do sítě Davosu. "Nejsem tady úplně od toho, abych střílel góly, ale potěší to. Důležitá je hlavně práce vzadu a pomoc útoku přihrávkou nebo podporou vepředu. To je primární věc, na které jsem se snažil dělat," vysvětlil.

Postavení týmů v tabulce
Postavení týmů v tabulceFlashscore

Oceláři rozjeli sezonu čtyřmi prohrami, následně ale získali v pěti zápasech 13 z 15 možných bodů. Navíc zdolali v Lize mistrů i Davos.

"Hlavně vyšly proti Plzni nejen přesilovky, ale začali jsme dělat ty potřebné maličkosti," podotkl Jeřábek. "Každý začal být na svém postu zodpovědný a dělal jednoduché věci, které vedou k vítězství. Jsem rád, že jsme to nastartovali a doufám, že v tom budeme pokračovat," přál si.

Tabulka Tipsport extraligy