Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Policie zatkla muže v souvislosti s neúmyslnou smrtí hokejisty Adama Johnsona

Adam Johnson zemřel poté, co utrpěl řeznou ránu na krku během zápasu za Nottingham Panthers.
Adam Johnson zemřel poté, co utrpěl řeznou ránu na krku během zápasu za Nottingham Panthers.Profimedia
Anglická policie dnes zatkla muže v souvislosti s úmrtím amerického hokejisty Adama Johnsona (†29), jenž zemřel po zásahu bruslí do krku během utkání. Policie hrabství South Yorkshire uvedla, že byl muž zatčen kvůli podezření z neúmyslného zabití a je ve vazbě. Jeho identitu nesdělila. Dá se ovšem předpokládat, že jde o kanadského protihráče Matta Petgravea (31), jenž mu zranění způsobil.

Johnson zemřel 28. října na následky tragické nehody v utkání britského Champions Cupu na ledě Sheffieldu. Amerického útočníka Nottinghamu trefil bruslí do krku kanadský obránce domácího týmu Petgrave. Johnson podlehl vážnému zranění po převozu do nemocnice. Pitva potvrdila, že zemřel v důsledku zranění krku po smrtelném pořezání.

"Zahájili jsme vyšetřování okamžitě po této tragédii a od té doby dáváme dohromady události, které vedly k Adamovu úmrtí za těchto bezprecedentních okolností," uvedl policejní důstojník Becs Horsfall.

Johnson se během kariéry dostal až do NHL, kde odehrál 13 zápasů za Pittsburgh. Vedle nižších zámořských soutěží působil také v Evropě ve švédském Malmö a v německém Augsburgu. Za Nottingham nastupoval první sezonu. Po jeho tragickém úmrtí anglická i německá hokejová liga zavedly od začátku nového kalendářního roku povinnost pro všechny hráče nosit chránič krku.

Podcast s Jakubem Koreisem.
Livesport

Policie hrabství South Yorkshire vydala prohlášení, v němž potvrdila, že muž byl v úterý zatčen a zůstává ve vazbě. "Při vyšetřování jsme oslovili vysoce specializované odborníky v daném oboru a nadále úzce spolupracujeme s oddělením bezpečnosti a ochrany zdraví při práci městské rady Sheffieldu, které podporuje naše probíhající vyšetřování."

Johnsonova smrt způsobila šok v mnoha komunitách, od místních obyvatel v Sheffieldu až po hokejové fanoušky po celém světě. "Víme, že tyto komunity od nás budou očekávat, že budeme při vyšetřování postupovat stejně profesionálně, spravedlivě a citlivě jako při jakémkoli jiném vyšetřování a žádáme členy veřejnosti, aby se zdrželi komentářů a spekulací, které by mohly tento proces ztížit." K úplnému objasnění příčin úmrtí dojde podle britských médií nejdřív v lednu.

Mezitím fanoušci nešťastnému Petgravovi vyjadřovali podporu. V nedělním domácím zápase Sheffieldu proti Coventry povstalo všech víc než 8000 příznivců ve 22. minutě (číslo Kanaďanova dresu) a na kostce se objevila hráčova podobizna. Britská liga se od tragického incidentu až do minulého víkendu nehrála.

Petgrave na ledě z výše uvedených důvodů chyběl, z celé události je zdrcený. Johnsonův klub označil nešťastný incident jako "neobvyklou nehodu". Hráčova teta nicméně pro list The Sun uvedla, že Petgravovo chování bylo "nedbalé a neomluvitelné".