Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pohárové naděje Olomouce skončily na kopačkách Van Burena, který dal tři góly

Aktualizováno
Pohárové naděje Olomouce skončily na kopačkách Van Burena, který dal tři góly
Pohárové naděje Olomouce skončily na kopačkách Van Burena, který dal tři gólyProfimedia
Zatímco v Kataru je v plném proudu mistrovství světa, na libereckém stadionu se domácí utkali o slávu a postup v MOL Cupu. Slovan v pohárovém osmifinále pokořil Sigmu Olomouc 4:1, a to zejména díky hattricku Micka Van Burena (30). Jediný gól hostů dal ve 38. minutě Vít Beneš (34).

"Jsem rád, že jsme dali branky, podzim ukončili vítězně a že i v poháru máme pořád šanci. Do 30. minuty jsme byli jednoznačně lepší a dali dvě hezké branky. Pak se Olomouc vrátila gólem do zápasu. Rozhodujícím momentem byla penalta, po které jsme odskočili na 3:1," řekl na tiskové konferenci trenér Slovanu Luboš Kozel.

Kluby se na pozdním termínu zápasu dohodly i kvůli tomu, aby mohly vyjít vstříc reprezentaci. Do osmifinále vstoupili aktivněji Severočeši. Po čtyřech minutách hry našel Maksym Talovierov z pravé strany nízkým centrem nabíhajícího Dominika Preislera, ale ten z bezprostřední blízkosti odkrytou bránu jen přestřelil.

Liberec otevřel brankový účet v 11. minutě po nenápadné akci Denise Višinského, který v rychlosti zamířil zpoza velkého vápna pod břevno. Za necelé tři minuty Slovan přidal druhý zářez po rychlém útoku po pravé straně hřiště. Přesnou přihrávku před bránu vyslal Karol Mészáros tentokrát na van Burena a ten z první přesně trefil levý dolní roh. Olomoucký Beneš pak chvíli před koncem první půle skóre zkorigoval povedenou hlavičkou k levé tyči.

Do druhé poloviny utkání vstoupili Liberečtí ve stejném duchu. Převaha se projevovala především v produktivitě a vytváření šancí. Velký rozruch nastal v 63. minutě, kdy po standardní situaci došlo k potyčce mezi Janem Navrátilem a Lukášem Červem, která vyústila v penaltu pro domácí celek. Van Buren ji s přehledem proměnil a vrátil modrobílým dvoubrankové vedení.

Útočník z Nizozemska úspěšně dovršil hattrick o pět minut později z rychlého protiútoku, kdy po kombinaci s Matějem Valentou upravil brankový účet na konečných 4:1."Asi můj nejlepší půlrok v životě, teď mám asi nejlepší formu v kariéře. Sedí mi, že hraju na pozici v útoku. Když dáte tři čtyři góly, pak to jede," uvedl Van Buren. "Jak to oslavím? Máme společnou večeři, tak si dám pár piv. Teda spíš hodně vody," vtipkoval Van Buren, který předpokládá, že i na jaře zůstane ve Slovanu na hostování ze Slavie.

Hostující Sigma už žádný fotbalový zázrak ve zbývajících minutách nevykouzlila a cesta pohárem pro ni skončila. "Nevydařil se nám vstup do zápasu, 25 minut jsme byli horším týmem. Musíme si přes zimu rozebrat, proč to tak je, protože se nám to nestalo ve venkovních zápasech poprvé. Pak jsme se vrátili do zápasu brankou a myslím, že až do penalty to bylo otevřené. Penalta a povedený brejk pak zápas rozhodly," uvedl asistent olomouckého trenéra Jiří Saňák.

Liberec navzdory negativní vzájemné bilanci z posledních let dokázal v MOL Cupu uspět a postoupil do čtvrtfinále. To bude na programu až v jarní části sezony.

Přehled utkání Liberec – Olomouc 4:1