Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plzeň si po debaklu v Mnichově spravila chuť, triumf nad Boleslaví řídili obránci

Plzeňští se doma proti Boleslavi prosadili až ve druhém poločase, nakonec nad Boleslaví vyhráli 2:0.
Plzeňští se doma proti Boleslavi prosadili až ve druhém poločase, nakonec nad Boleslaví vyhráli 2:0.Profimedia
Mistrovská Plzeň se po pětigólovém debaklu, který jí v Lize mistrů uštědřil Bayern, hledala i v prvním poločase utkání 11. kola FORTUNA:LIGY proti Mladé Boleslavi. Mírnou převahu favorita využil až v 54. minutě Luděk Pernica (32) a dočkal se po téměř roce ligové trefy. V závěru ještě přidal pojistku Václav Jemelka (27).

Zápas začal opatrně z obou stran, ani jeden tým se do útoku příliš nehnal. Velká komplikace nastala pro svěřence kouče Pavla Hoftycha už v 10. minutě, když kvůli zranění musela střídat útočná zbraň Středočechů Ubong Ekpai. První velké šance se začaly rodit kolem 15. minuty.

Nejdříve střelu Jana Kopice vyrazil Jan Šeda, který o minutu později vyrážel i ránu Adama Vlkanovy. Ani v pokročilejší fázi utkání si ani jeden z týmů nedokázal vytvořit trvalejší tlak, natož aby výrazněji ohrozil bránu soupeře. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Vstup do druhého poločasu už vyšel o poznání lépe viktoriánům, ti jednoznačně dominovali v držení míče, na šance si ale museli počkat. V 54. minutě sklepl přetažený centr zpět do předbrankového prostoru Jemelka, míč si našel jeho kolega z obrany Pernica a nekompromisně zakončil k levé tyči. První gól jako by svěřencům Michala Bílka stačil a rozhodli se ubránit těsné vedení.

Statistiky utkání Plzeň – Mladá Boleslav

Míč měla na svých kopačkách stále více Boleslav, ta však hledala cestu přes odolnou obranu domácích těžko. V závěru zápasu pak vítězství Západočechů potvrdil Jemelka, který zužitkoval přesnou přihrávku Erika Jirky. Dobrou zprávou pro Viktorii je i fakt, že po zranění naskočil na posledních 15 minut Jan Kliment.

Livesport hráč utkání: Václav Jemelka (Viktoria Plzeň)