Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plzeň se dočkala vytouženého centra. Meyer bude prvním Dánem v historii klubu

Hokejisty Plzně posílil dánský útočník Meyer.
Hokejisty Plzně posílil dánský útočník Meyer.Profimedia
Dánský útočník Nicolai Meyer (29) se stal novou posilou hokejistů Plzně. Účastník čtyř mistrovství světa a únorových olympijských her v Pekingu působil v uplynulé sezoně v mezinárodní rakouské lize ICEHL v celku Vídeň Capitals. Stane se prvním Dánem, který oblékne dres Plzně.

"Jsme moc rádi, že jsme se s Nicolaiem domluvili. Viděli jsme jeho zápasy a mluvili také s Ludwigem Blomstrandem, který s ním hrával ještě ve Švédsku. Nicolai uspěl ve Finsku i loni ve Vídni. Jedná se o velice šikovného hráče na puku, typ play makera. Proto jsme se pro něho rozhodli," řekl klubovému webu sportovní manažer Plzně Tomáš Vlasák.

Meyer je po příchodech útočníků Kanaďana Sama Bittena, Kryštofa Hrabíka (San Jose Barracuda), Fina Aleksiho Rekonena (Karlskoga), Zdeňka Sedláka (Lappeenranta) a obránců Marka Baránka (Kladno), Jana Piskáčka (České Budějovice), Slováka Martina Vitaloše (Nitra) a Petra Zámorského (Örebro) poslední letní posilou Západočechů.

Aktuální soupiska hokejistů Plzně

"Čekali jsme na vhodný typ a dlouho hledali. Zvažovali jsme jednoho českého hráče, který nakonec podepsal smlouvu jinde. Bylo to dlouhé a náročné hledání," podotkl Vlasák.

"Zjišťovali jsme si pochopitelně, jestli umí hrát i pozici centra, což nám bylo potvrzeno. Na druhou stranu z toho rozhodně nechceme dělat dogma, že středního útočníka u nás bude zastávat. Vyzkoušíme ho tam. Víme, že je to bodový hráč. Všude, kde byl, body dělal. Ale nechceme ho tím svazovat dopředu. Je to kluk z národního týmu, zkušenosti má i z mezinárodní scény," doplnil Vlasák.

V uplynulé sezoně si Meyer připsal v 45 zápasech včetně play off za Vídeň 53 bodů za 22 branek a 31 asistencí. Odchovanec Frederikshavnu působil v Dánsku také v Aalborgu, nastupoval potom v druhé nejvyšší švédské soutěži za Västervi, Tingsryd, Troju-Ljungby a Södertälje. Na ročník 2019/20 se přesunul do elitní ligy ve Švédsku do Malmö, kde už hrál v mládeži. Další sezonu odehrál ve Finsku za Ässät Pori.

"Bylo důležité vidět, že i Nicolai měl zájem přijít k nám. Víme, že každá soutěž je jiná, ale věříme, že by u nás na své výborné roky mohl navázat,“ uvedl Vlasák. "Jakmile přišla nabídka z Plzně, byl jsem rozhodnutý. Měl jsem z jednání hned od začátku výborný pocit. Od Ludwiga Blomstranda jsem slyšel na organizaci jen chválu, proto jsem moc rád, že jsme se domluvili," prohlásil Meyer.

Plzeň tak má kádr pro nový ročník uzavřený. "Pochopitelně budeme reagovat, pokud by přišla zranění, ale doufáme, že se nám bude smůla z loňského roku vyhýbat," dodal Vlasák.