Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plzeň bude bez důležitého střelce. Zranění vyřadí Klimenta až na šest týdnů

Tomáš Chorý se sklání ke zraněnému parťákovi Klimentovi.
Tomáš Chorý se sklání ke zraněnému parťákovi Klimentovi.Profimedia
Plzeň se v nejbližších zápasech bude muset obejít bez jedné z nejvýraznějších posil. Jan Kliment (28) utrpěl v úterním odvetném utkání play off Ligy mistrů s Karabachem svalové zranění a kouč Michal Bílek prozradil, že jej vyřadí ze hry až na šest týdnů.

Kliment v úterní odvetě s Karabachem naskočil jako střídající do druhého poločasu a v 73. minutě za stavu 1:1 dal vítězný gól, který rozhodl o vítězství Viktorie a jejím postupu do skupiny. Branku vstřelil už zraněný a následně musel střídat.

"Honza Kliment je zraněný asi na měsíc, vypadá to na čtyři až šest týdnů. Má problémy se svalem. Je to nepříjemné, uvidíme, jak se to bude léčit," řekl Bílek na tiskové konferenci po ligovém vítězství 1:0 v Českých Budějovicích.

Klimentovi se po letním příchodu do Plzně dařilo a v nové sezoně si připsal už pět soutěžních branek. Nyní však na nějakou dobu vypadne ze hry. Bílka těší, že Viktoria nedávno přivedla dalšího útočníka, jímž je Fortune Bassey.

"Jednoznačně jsem rád, že jsme ho získali. Je to podobný typ jako Klímič, je rychlý. Věřím, že bude hodně gólový. Ale zase Honzovi Klimentovi přeju, aby se brzy uzdravil. V úvodu sezony nám svými góly hodně pomohl," dodal kouč.

"Honza měl skvělou formu, je to pro nás velká ztráta. Když byl na hřišti, byl cítit. Padalo mu to tam, takže týmu bude chybět. Na druhou stranu máme dost útočníků. Přišli noví kluci, dnes hrál od začátku Fortune. Postupně se do toho dostane a bude platný. Myslím, že tu chvíli bez Honzy přečkáme a budeme pak s ním zase silnější," uvedl záložník Pavel Bucha.