Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plekanec po výhře nad Motorem: Nebylo to nic krásného, ale doufám, že nás to nakopne

Tomáš Plekanec se po šesti zápasech bez vítězství opět mohl radovat ze tří bodů.
Tomáš Plekanec se po šesti zápasech bez vítězství opět mohl radovat ze tří bodů.Profimedia
Útočník Tomáš Plekanec (39) se dvěma asistencemi v přesilových hrách podepsal pod výhru hokejistů Kladna nad Českými Budějovicemi 2:1, kterou Rytíři utnuli sérii šesti porážek a posunuli se na 12. místo extraligové tabulky před svého soupeře. Kapitán Kladna po zápase přiznal, že se mu hodně ulevilo.

"Nedařilo se nám, nedávali jsme góly a nevyhrávali jsme. Věděli jsme, že tenhle zápas je strašně důležitý pro oba týmy. A pro nás speciálně," řekl Plekanec novinářům. "Doufám, že nás to nakopne. Každá takhle ubojovaná výhra je důležitá," uvedl po vítězství 2:1.

Stejně jako trenéři obou týmů viděl klíč k úspěchu ve hře speciálních týmů. Kladno se dvakrát prosadilo v přesilových hrách a v oslabení neinkasovalo. Domácí v závěru ustáli i téměř tři minuty dlouhou power play Motoru.

"Nebylo to nic krásného. Oslabení paráda a po dlouhé době nám vyšly přesilovky. Zaplaťpánbůh za to," oddechl si Plekanec. Středočeši se i přes sérii porážek nesnažili za každou cenu něco měnit.

Aktuální tabulka extraligy
Aktuální tabulka extraligyLivesport

"Chybí nám spousta hráčů. Hrajeme bez pěti hráčů základní sestavy, bez útočníků, na kterých to tady víceméně stojí. Oni mají dva rozdílové hráče, my to lepíme, jak můžeme," řekl zkušený útočník a poukázal na klíčové útočníky Jihočechů Lukáše Pecha a Milana Gulaše, který dnešní zápas kvůli zranění nedohrál.

I kvůli sérii porážek obou týmů byl zápas nervózní. "My jsme prohráli šest zápasů v řadě, nedáváme strašnou dobu góly. To musí být znát. Je třeba to otočit ubojovaným vítězstvím. Doufám, že tohle je ono. A když ne, musíme se rvát dál a uhrát, co se dá," podotkl Plekanec.

Kladno se stejně jako v minulé sezoně pohybuje v dolních patrech tabulky. Podle slavného odchovance, jehož fotografie je pod stropem zrekonstruovaného stadionu, je kvůli tomu mužstvo pořád pod tlakem. "Jestli spadneš, nebo nespadneš. Jestli budeš hrát baráž, nebo nebudeš. Je to strašně psychicky náročné. Když jsme v play off, jsi v klidu. My už pět let hrajeme nahoru dolů, pod tlakem," uvedl Plekanec.

Statistiky utkání Kladno – České Budějovice