Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Šépka se Sedlákem prohráli na ME ve čtvrtfinále, nestačili na domácí dvojici

Česká dvojice vypadla ve dvou setech. (archivní foto)
Česká dvojice vypadla ve dvou setech. (archivní foto)Profimedia
Plážoví volejbalisté Jakub Šépka (22) a Jiří Sedlák (24) skončili na mistrovství Evropy v Nizozemsku ve čtvrtfinále. Čeští reprezentanti dnes v Haagu podlehli jednoznačně 15:21 a 12:21 favorizovanému domácímu páru Steven van de Velde, Matthew Immers, konečným pátým místem nicméně zaznamenali největší úspěch své společné kariéry.

Šépka/Sedlák – Van de Velde/Immers 15:21, 12:21

Dvaadvacetiletý Šépka a o dva roky starší Sedlák spolu hrají od závěru minulého roku a na mistrovství Evropy se dostali na poslední chvíli po odhlášení mistrů světa Ondřeje Perušiče a Davida Schweinera, které vyřadil koronavirus. Na turnaji si připsali čtyři výhry, v boji o semifinále už ale nestačili na čtvrtou nasazenou dvojici nizozemských olympioniků.

Van de Velde s Immersem měli zápas pod kontrolou od samotného úvodu. V prvním setu se ujali vedení 6:2, které mladí Češi ještě dokázali zkorigovat, ale nepřiblížili se víc než na dva body. Za stavu 20:15 pak Immers tvrdou smečí proměnil druhý setbol a také třetí set mezi těmito dvěma páry skončil výhrou 21:15 Nizozemců, kteří stejným skóre porazili Čechy na červnovém turnaji v Ostravě.

V úvodu druhé sady svitla českým beachvolejbalistům naděje poté, co se dostali do vedení 4:2, ale domácí hráči sérií šesti bodů otočili na 8:4 a poté už jen zvyšovali náskok. Třetí mečbol proměnil Van de Velde, jenž vytloukl blok Sedláka, jehož horší pohody především v druhém setu Nizozemci využívali.

Páté místo na ME obsadily také Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová, jež vypadly ve čtvrtfinále v pátek.

Další výsledky ME