Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ahman s Hellvigem obhájili ve Vídni evropské beachvolejbalové zlato

Šťastní vítězové ze Švédska.
Šťastní vítězové ze Švédska.Profimedia
Mistry Evropy v plážovém volejbalu se ve Vídni stali Švédové David Ahman (21) a Jonatan Hellvig, kteří ve finále porazili nizozemský pár Leon Luini, Yorick de Groot 21:16, 21:18 a obhájili titul z Mnichova. Tam loni v duelu o zlato zdolali českou dvojici Ondřej Perušič, David Schweiner. Bronz nečekaně vybojovali Serhij Popov a Eduard Reznik, kteří získali premiérovou medaili pro Ukrajinu z ME.

Schweiner s Tadeášem Trousilem, jenž v rakouské metropoli na poslední nahradil zraněného Perušiče, obsadili po osmifinálové prohře se švédskými obhájci deváté místo. Jakub Šépka s Tomášem Semerádem nestačili v boji o osmifinále na pozdější stříbrné medailisty Luiniho a De Groota a skončili sedmnáctí.

Jednadvacetiletí Ahman s Hellvigem měli v semifinále namále, když proti Italům Paolu Nicolaiovi a Samuelu Cottafavovi odvrátili v tie-breaku pět mečbolů a sami nakonec využili šestý. Finále proti Nizozemcům, kteří se dali dohromady krátce před turnajem kvůli zranění svých tradičních partnerů a ve čtvrtfinále nečekaně vyřadili čtyřnásobné evropské šampiony Anderse Mola a Christiana Söruma, už bylo méně dramatické.

Výsledky ME ve Vídni