Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hermannová se Štochlovou si v Edmontonu zahrají hlavní soutěž v těžké skupině

Hermannová se Štochlovou si v Edmontonu zahrají hlavní soutěž.
Hermannová se Štochlovou si v Edmontonu zahrají hlavní soutěž.Profimedia
Plážové volejbalistky Barbora Hermannová (32) s Marií-Sárou Štochlovou (24) se probojovaly do hlavní soutěže na turnaji Pro Tour kategorie Challenge v Edmontonu. V kvalifikaci zvládly oba duely a ve skupině zabojují o postup proti bývalým světovým šampionkám Sarah Pavanové a Molly McBainové.

Kvalifikaci český pár začal divokým setem v utkání s Japonkami Akiko Hasegawaovou, Jurika Sakagučiovou a vyhrál 31:29. Druhou sadu české hráčky ztratily hladce 10:21 v tie-breaku ale rozhodly a ovládli ho poměrem 15:8.

V 2. kole sehrály Hermannová a Štochlová proti Švýcarkám Menie Benteleové a Anně Lutzové další dlouhý set, který tentokrát prohrály 27:29 a soupeřky díky tomu vyrovnaly na 1:1. Tie-break ale znovu patřil českým volejbalistkám, které se po vítězství 15:11 mohly radovat z postupu.

V kvalifikaci uspěly na rozdíl od elitního podniku v Gstaadu, kde začátkem měsíce vypadly v druhém kole.

Hlavní soutěž v Edmontonu dnes Hermannová a Štochlová rozehrají pro šestému nasazenému domácímu páru, který tvoří mistryně světa z roku 2019 Sarah Pavanová a Molly McBainová. Ve skupině F jsou ještě Italky Valentina Gottardiová, Marta Menegattiová a Španělky Liliana a Paula.