Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Piquet se omluvil za urážku Hamiltona. Rasismus ale odmítá, prý šlo o špatný překlad

Hamilton už včera na Piqueta reagoval: "Tyhle věci mě obklopovaly celý život. Soustřeďme se na změnu myšlení."
Hamilton už včera na Piqueta reagoval: "Tyhle věci mě obklopovaly celý život. Soustřeďme se na změnu myšlení."Profimedia
Trojnásobný mistr světa formule 1 Nelson Piquet (69) se omluvil za to, že v listopadu při hodnocení incidentu z dřívější Velké ceny Británie urazil Lewise Hamiltona (37). Zároveň však odmítl, že použil rasistický výraz.

"Z celého srdce se omlouvám všem, kterých se to dotklo, včetně Lewise, který je neuvěřitelný jezdec. Ale překlad v některých médiích, který nyní koluje na sociálních sítích, není správný," uvedl Piquet v prohlášení.

Mistr světa z let 1981, 1983 a 1987 ve videu portálu Estadao na adresu Hamilotna prohlásil: "Ten n… tam poslal auto a nenechal tam (druhému jezdci) prostor." Mluvil o kolizi z červencového závodu, kdy britský pilot hned v prvním kole kolidoval po tvrdém souboji s Verstappenem. Zatímco nizozemský jezdec Red Bullu skončil v bariéře, Hamilton si dojel pro triumf.

"To, co jsem řekl, bylo nedomyšlené. Ale musím upřesnit, že šlo o výraz, který se v brazilské portugalštině hojně a historicky používá jako synonymum pro chlapa nebo člověka. Nikdy jsem neměl v úmyslu někoho urazit," řekl Piquet, který v inkriminovaném komentáři použil slovo neguinho.

"Nikdy bych nepoužil slovo, které mi bylo v některých překladech vytýkáno. Důrazně odsuzuji jakékoli náznaky, že jsem toto slovo použil s cílem znevážit jezdce kvůli jeho barvě pleti," dodal bývalý brazilský pilot, jehož dcera Kelly je Verstappenovou partnerkou.