Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pidcock obhájil olympijské zlato mezi bikery. Cink byl pětadvacátý, ztratil přes šest minut

Pidcock má další olympijské zlato.
Pidcock má další olympijské zlato.AFP
Závod v cross country na horských kolech na olympijských hrách v Paříži vyhrál Brit Thomas Pidcock (24). Po dramatickém průběhu obhájil zlato z Tokia před Francouzem Victorem Koretzkým (29) a Alanem Hatherlym z JAR. Jediný Čech na startu Ondřej Cink (33) obsadil 25. místo. Na vítězného Pidcocka ztratil přes šest minut.

Všestranný Pidcock, jenž v úterý oslaví pětadvacetiny, navázal na vítěznou premiéru pod pěti kruhy z roku 2021 i přes defekt, který mu výrazně zkomplikoval roli velkého favorita. Souboj s Koretzkym rozhodl až krátce před koncem posledního osmého okruhu po tvrdém souboji. Domácí závodník nakonec dojel do cíle devět sekund za Britem, ale jen dvě sekundy před Hatherlym.

Čtvrté místo obsadil Ital Luca Braidot a pátý byl obhájce stříbra Švýcar Mathias Flückiger. Fenomenální Švýcar Nino Schurter, jenž má kompletní sadu olympijských medailí včetně zlata z Ria de Janiero 2016, obsadil devátou příčku.

Třiatřicetiletý Cink se při čtvrté olympijské účasti držel v úvodu za první desítkou, v náročném závodě ve velkém horku se však postupně propadal. Nakonec bronzový medailista z mistrovství světa v roce 2015 za top ten zaostal o tři minuty a 39 sekund. Jeho olympijským maximem jsou 14. místa z Londýna 2012 a Ria. V Tokiu měl závod rozjetý na medaili, ale kvůli defektu ho nedokončil.

Cink ztratil přes šest minut.
Cink ztratil přes šest minut.Enetpulse

Kompletní program OH v Paříži