Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pět událostí TELH: Zadřený Motor, Kovářův supernávrat i konec libereckých remíz

Pět událostí TELH: Zadřený Motor, Kovářův supernávrat i konec libereckých remíz
Pět událostí TELH: Zadřený Motor, Kovářův supernávrat i konec libereckých remízProfimedia
Tak trochu v tichosti a ve stínu slavné NHL proběhl pátý extraligový týden. Ačkoliv oku diváka nenabídl hvězdy typu Tomáše Hertla (28) či Romana Josiho (32), bylo se na co koukat. Za zmínku stojí skvělý zákrok Jakuba Kováře (34), který se blýskl při návratu na led Budvar arény, ale také konec série libereckých remíz či prohlubující se krize českobudějovického Motoru.

Liberec utnul sérii remíz

Účetní libereckého klubu jásá, Bílí Tygři totiž doma dvakrát v řadě dodrželi "otevírací dobu" Home Credit Arény. A radost na severu Čech neudělaly jen snížené náklady za elektřinu, ale také výsledky, neboť svěřenci trenéra Patrika Augusty po sedmi remízách v řadě konečně brali tři body.

A to s přehledem. Liberec si dvakrát zastřílel a za 120 minut hry nasázel 12 branek. "Těší nás výhra a že to tam hráčům v závěru napadalo," ulevilo se trenéru Augustovi po utkání s Motorem. Spokojenost v kabině Severočechů panovala i po pátečním utkání. "Navázali jsme na výkon z minulého utkání a jsme rádi, že jsme z těch domácích duelů vytěžili šest bodů," dodal asistent trenéra Jiří Kudrna.

Při pohledu do tabulky těší dvě tříbodová vítězství Bílé Tygry ještě více, po devíti extraligových kolech se totiž vyhřívají se 17 body na druhém místě tabulky.

Kovář se vrátil domů a předvedl superzákrok

Po více než devíti letech se vrátil domů na jih. V zaplněné Budvar aréně však stál na straně soupeře. Brankář pražské Sparty Jakub Kovář se do Českých Budějovice těšil. "Fakt ohromně. Nebývám nervózní, ale teď mě překvapilo, že jsem se před zápasem celkem klepal. Přeci jen jsem tu strávil krásné roky dospívání," rozpomněl se rodák z Písku.

Ve známém prostředí nedaleko soutoku řek Vltavy a Malše měl Kovář problém s koncentrací. "I po takové době jsem tu potkal na každém rohu spoustu známých obličejů. Navíc poslouchat po těch letech chorály domácích fanoušků... Bylo těžké udržet koncentraci," přiznal zkušený brankář.

Předvedená hra jeho Sparty jej však nepotěšila. "Jeden z našich nejhorších výkonů, takže asi gólman musel chytat dobře," smál se novic ve sparťanském brankovišti. A měl pravdu, v souboji s Motorem pochytal 30 střeleckých pokusů a předvedl jeden fantastický zákrok. Ve 37. minutě sebral druhý přesilovkový gól Romanu Vráblíkovi, když vleže vymrštil svůj beton i lapačku. Víc netřeba dodávat.

Motor se zadřel

Po fantastickém bronzovém umístění z minulé sezony vstupovaly České Budějovice do nového ročníku se značně střízlivějšími ambicemi. Ale začátek ročníku měl soubor trenéra Jaroslava Modrého fantastický, však po třech kolech okupoval čelo tabulky s plným počtem bodů – poradil si s Třincem (2:0), Kometou (6:2) i Litvínovem (6:3).

Jenže venkovní trip všechno změnil. Motor se pětkrát v řadě prosadil pouze jednou, což stačilo na jeden jediný bod z 15 možných, přičemž většinou prohrál rozdílem třídy – v Mladé Boleslavi (1:5), Pardubicích (1:6) i Liberci (1:6). V pátek Jihočeši předvedli na ledové ploše Budvar arény o poznání lepší výkon, před Spartou se však nakonec musel sklonit (2:3pp).

A ani napodruhé to Gulašovi a spol. před domácími fanoušky nevyšlo, zrodil se totiž naprosto stejný výsledek. Motor tentokrát padl po nájezdech, když nenašel recept na vítkovického brankáře Stezku. Aktuálně Jihočeši táhnou sérii sedmi porážek v řadě, i přestože jsou jejich výkony slušné...

Motor zabředl do výsledkové krize. (10. 10.)
Motor zabředl do výsledkové krize. (10. 10.)Livesport

Pardubice poprvé bez bodu

Do sezony, v níž hokejové Pardubice oslavují 100. výročí klubu, vstoupilo Dynamo skvěle. V prvních osmi kolech totiž svěřenci trenéra Richarda Krále bodovali a právem jim patří první příčka v extraligové tabulce.

Pod úspěchy Východočechů se výrazně podepsal navrátilec ze zahraničí Tomáš Zohorna, který byl fanoušky zvolen nejlepším extraligovým hráčem za měsíc září. Není divu, reprezentační útočník vyprodukoval 29 střeleckých pokusů, vytvořil 25 šancí, vstřelil šest branek a přidal dvě asistence. Pokud byl zkušený rodák z Chotěboře na ledě při hře pět na pět, jeho tým z toho výrazně těžil – 7:2.

Naposledy to však neklaplo Zohornovi ani celému Dynamu, které sice doma vedlo nad Karlovými Vary, ale ve třetí třetině totálně selhalo. Na tři slepené branky už Východočeši zareagovat nedokázali a poprvé v sezoně vyšli bodově naprázdno.

Kladno třikrát s nulou, ale…

Tři zápasy, nula gólů. Být to vizitka defenzivní, plácali by se hokejisté Kladna po zádech. V tomto případě spíš Rytíři přemýšlí, co se stalo s jejich gólovým apetitem. Za poslední čtyři utkání vstřelili totiž jednu jedinou branku a na přesnou trefu tak čekají už 223 minut!

Poté, co v úvodu sezony Středočeši útočili na čelo tabulky, se propadli na jedenácté místo a pokud rychle nezaberou, bude hůře. Na vině je i malá střelecká aktivita souboru trenéra Otakara Vejvody mladšího, naposledy proti Olomouci musel brankář Branislav Konrád likvidovat pouze 19 pokusů.

Tabulka Tipsport extraligy