Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pešout končí na lavičce Komety. Nevidíme jinou možnost, zní z Brna. Nástupce už za dva dny

Brněnská Kometa oznámí Pešoutova nástupce během dvou dnů.
Brněnská Kometa oznámí Pešoutova nástupce během dvou dnů.Profimedia
Kouč Martin Pešout už nevede hokejisty brněnské Komety. Vedení klubu jej odvolalo kvůli neuspokojivým výsledkům týmu. O jeho nástupci se má rozhodnout do dvou dnů.

Klubové vedení v pondělí Pešouta odvolalo poté, co Kometa nedělní porážkou v Českých Budějovicích završila sérii devíti utkání, v nichž dokázala vyhrát jen na nájezdy s Olomoucí (1:0) a bod získala po neúspěšném prodloužení v Pardubicích (3:4). Brňanům patří osmé místo v tabulce, extraliga bude pokračovat po reprezentační přestávce za týden v úterý.

"Nevidíme jinou možnost, než se pokusit dát mužstvu nový impulz. Hráči teď mají dva dny volno a do středy chceme mít o novém hlavním trenérovi jasno," citoval oficiální web Komety majitele a generálního manažera Libora Zábranského.

Posledních 10 zápasů Komety Brno
Posledních 10 zápasů Komety BrnoLivesport

Pešout přišel v létě do Brna jako nástupce Jiřího Kalouse s ambicemi a přáním vrátit Kometě někdejší lesk a přiblížit tým, který na jaře vypadl v předkole play off, opět špici extraligy. Start týmu příliš nevyšel, za to říjen prožil parádní. Celek s řadou posil šlapal, z jedenácti duelů vyhrál deset a atakoval čelo tabulky.

Progres se pak ale zastavil a i vinou zranění některých klíčových hráčů a dalších absencí tým pozvolna zabředl do krize. Nepomohl ani jednorázový návrat majitele a asistenta reprezentačního kouče Libora Zábranského na střídačku. Přítomnost brněnského šéfa nestačila na rozjetou Spartu, tým v posledních dvou kolech nebodoval ani s Karlovými Vary doma a Českými Budějovicemi venku, tedy s týmy ze spodní poloviny tabulky.

Tabulka české extraligy
Tabulka české extraligyLivesport

Na třetí příčku tabulky, která Kometě patřila o deset kol dřív, ztrácí nyní brněnský tým jedenáct bodů. Na třinácté České Budějovice má jen pětibodový náskok.

Nový kouč si premiéru odbude po reprezentační přestávce v úterním duelu s Kladnem. Podle webu isport.cz by se Pešoutovým nástupcem mohl stát bývalý kouč Sparty Patrik Martinec.