Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Perušiče se Schweinerem na ME čeká boj o zlato, v semifinále jasně porazili Poláky

Perušič se Schweinerem poprvé v kariéře získají na šampionátu cenný kov.
Perušič se Schweinerem poprvé v kariéře získají na šampionátu cenný kov.Profimedia
Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič (27) a David Schweiner (28) postoupili do finále mistrovství Evropy a poprvé v kariéře získají na šampionátu cenný kov. V semifinále v Mnichově porazili polský pár Michal Bryl (27), Bartosz Losiak (30) po suverénním výkonu 21:15, 21:11.

O titul si čeští reprezentanti zahrají s loňskými mistry světa do 21 let Davidem Ahmanem s Jonatanem Hellvigem. Švédští mladíci zdolali ve druhém semifinále olympijské šampiony a mistry světa Anders Mola s Christianem Sörumem z Norska 2:1 na sety. Finále začne v 17:30.

Perušič se Schweinerem hráli s Poláky vyrovnanou partii jen do stavu 9:9 v úvodním setu. Pak soupeřům odskočili a nedali jim šanci na zvrat. Češi na kurtu dominovali na podání i v útoku, výborně bránili a Schweiner předvedl řadu excelentních bloků. Zvlášť ve druhém setu nedokázali Bryl s Losiakem najít žádný recept, jak vzdorovat soustředěnému tlaku šestého páru světového žebříčku.

Průběh semifinálového duelu Bryl/Losiak - Perušič/Schweiner

Pro českou dvojici byly dosavadním maximem na kontinentálním šampionátu čtvrtfinálové účasti z let 2019 a 2021. Premiérové vystoupení v semifinále dnes ovládli za 40 minut, když proměnili druhý mečbol.

Polský pár společně hraje první sezonu. Losiak na loňském šampionátu získal s Piotrem Kantorem bronz. Právě Kantora s novým partnerem Maciejem Rudolem vyřadili Perušič se Schweinerem v osmifinále.