Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Perušič se Schweinerem berou na ME stříbro, ve finále podlehli švédskému páru

Perušič se Schweinerem si z ME odvezou stříbrné medaile.
Perušič se Schweinerem si z ME odvezou stříbrné medaile.Profimedia
Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič (27) a David Schweiner (28) získali na mistrovství Evropy v Mnichově stříbrné medaile. Ve finále podlehli švédskému páru David Ahman (20), Jonatan Hellvig (20), loňští mistři světa do 21 let zvítězili 21:16 a 21:15. Bronz vybojovali olympijští a světoví šampioni Anders Mol (25) s Christianem Sörumem (26) z Norska.

Perušič se Schweinerem v dopoledním semifinále porazili polský pár Michal Bryl, Bartosz Losiak po suverénním výkonu 21:15, 21:11. Měli tak jistotu, že poprvé v kariéře získají na šampionátu cenný kov.

Pro českou dvojici, které ve světovém žebříčku patří šesté místo, byly dosavadním maximem na kontinentálním šampionátu čtvrtfinálové účasti z let 2019 a 2021. Švédští mladíci zdolali v semifinále Mola se Sörumem 2:1 na sety a zastavili tak jejich cestu za pátým evropským titulem v řadě.

Finále začali Švédové lépe, podáním několikrát nachytali Schweinera a vypracovali si tříbodový náskok. Český pár bojoval, dokázal se dostat z několika ošemetných situací, ale ztrátu nedotáhl a Hellvig ukončil set blokem na 21:16.

Ani vstup do druhé sady se českým beachvolejbalistům nepovedl. Ahman výborně předvídal směr jejich útoků, zvedal míče v poli a švédské duo vedlo 9:3. Zbytek finálového zápasu pak už měli Seveřané zcela pod kontrolou, proměnili třetí mečbol.

Průběh finálového duelu Perušič/Schweiner - Hellvig/Ahman

Poslední českou medaili na ME získaly Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková, které před čtyřmi lety vybojovaly bronz. Poslední mužský úspěch je ještě mnohem starší, v roce 1996 šampionát ovládli Marek Pakosta s Michalem Palinkem.