Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pechova one man show podržela trenéra Motoru Modrého: Jsem rád, že Jarda zůstává

Lukáš Pech zaznamenal jako správný kapitán bilanci 1+1 a navíc vítězný nájezd.
Lukáš Pech zaznamenal jako správný kapitán bilanci 1+1 a navíc vítězný nájezd.Profimedia
Gólem, asistencí a nakonec i vítězným nájezdem zařídil útočník Lukáš Pech (39) výhru hokejistů Českých Budějovic nad Plzní, která byla klíčová pro další osud trenéra Motoru Jaroslava Modrého. V minulé sezoně kouč ve své premiérové sezoně v extralize dovedl Jihočechy k bronzu, teď měl od vedení po devíti prohrách v řadě ultimátum, že v případě porážky v předehrávce 13. kola skončí.

"Jsem rád, že Jarda zůstává. Tedy doufám, že to tak je. Nevím, jestli nebylo ultimátum spojené se třemi body," řekl novinářům Pech, hlavní strůjce vítězství 3:2 po samostatných nájezdech. "Za sebe říkám, že to je nešťastná situaci. Nikdy jsem to nezažil. Vedení se k tomu bohužel rozhodlo, ale myslím si, že to mohlo čtyřiadvacet hodin počkat."

Za kouče Modrého tým bojoval. Chtěl odčinit vinu na nepříznivých výsledcích. "Oni rozhodují, my jsme placení za hokej. Ale já s tím moc nesouhlasím. Víme, že jsme nehráli dobře, ale nebyla to jen věc trenéra, ale i nás hráčů. Nedávali jsme do toho tolik energie a srdce. S Plzní jsme odehráli nejlepší hokej," podotkl Pech.

Do zápasu nastoupil s kapitánským "céčkem", které normálně nosí Milan Gulaš. Kanonýr Motoru se ale stejně jako brankářská jednička Dominik Hrachovina zranil v úterý při prohře v Kladně 1:2. "Guli s Hráškem nehráli, přišli další kluci," řekl Pech potěšený tím, že se podařilo absence zacelit a šance se chopili další hráči.

"Nemohli už se spoléhat na kluky, kteří utkání většinou rozhodují. Cítí, že to za ně nikdo jiný neodehraje, že jsou to oni, co dostávají větší šanci, a záleží jen na nich, jak se k ní postaví. Podali jsme poctivý výkon. Je tam plno chyb, máme v obraně strašná okna a musíme na tom zapracovat," uvedl Pech.

Forma Motoru České Budějovice ke 21. říjnu
Forma Motoru České Budějovice ke 21. říjnuFlashscore

Pochválil gólmana Jana Strmeně. "Steve chytal fantasticky. I když jsme prohrávali o dva góly, měli jsme v sobě víru, že to půjde zvrátit. Dokonce jsme sahali po třech bodech. Bereme i dva, konec jsme zvládli, můžeme pokračovat a budovat něco dál," podotkl Pech.

V páté sérii šel na řadu jako poslední z úvodních deseti exekutorů nájezdů a věřil, že rozhodne. "Chtěl jsem jet. I kvůli trenérovi. Věřil jsem, že ho dám. Že to můžu zlomit," dodal zkušený centr.

Statistiky utkání České Budějovice - Plzeň