Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pardubice ve šlágru nestačily na Spartu a přenechaly první místo Vítkovicím

Aktualizováno
Pardubice ve šlágru nestačily na Spartu a přenechaly první místo Vítkovicím
Pardubice ve šlágru nestačily na Spartu a přenechaly první místo VítkovicímProfimedia
Šlágr úterního extraligového programu mezi Pardubicemi a Spartou měl nečekaně jednoznačný průběh. Východočeši tahali za kratší konec a prohráli 0:3, rozjetí Pražané se díky triumfu minimálně do středy posunuli před Olomouc na čtvrté místo ligového pelotonu. Výhry svěřenců Miloslava Hořavy využily Vítkovice, které po výhře 3:2 v Plzni vystřídaly Pardubice v čele tabulky.

Pardubice – Sparta 0:3

Sparťané na východě Čech v dohrávce 32. kola uspěli i podruhé v sezoně. Šestým čistým kontem se na tom podílel Jakub Kovář, gól a asistenci si připsal Vladimír Sobotka. Na střídačku Dynama se po návratu z juniorského MS vrátil trenér Radim Rulík a domácí si v úvodní části vytvořili několik šancí. Po střele Tomáše Zohorny se puk odrazil od Kováře těsně mimo branku, v závěru třetiny pak mohli skórovat Adam Musil či Tomáš Vondráček.

Jenže na začátku druhé části Dynamo nevyužilo druhou přesilovku a vzápětí přišel trest. Ve 24. minutě získal Sobotka puk u mantinelu, najel až před Romana Willa a úspěšně zakončil. Zanedlouho jeli hosté v situaci tři na jednoho, ale gól z toho nebyl. Pražané měli v tomto úseku duelu více střeleckých pokusů, těsný stav vydržel i díky Willovi, jenž kryl lapačkou i střelu Tomáše Tomka.

Domácí mohli srovnat v oslabení, jenže Zohorna po přihrávce Roberta Kousala neuspěl. V závaru z přesilovky pak zvýšil osamocený David Němeček. V úvodu třetí třetiny udeřili sparťané potřetí, David Kaše po otočce našel před brankou Michala Řepíka, který uzavřel na 3:0. Hosté udrželi pohodlný náskok a Kovář čisté konto, Pražané tak neinkasovali ve druhém utkání za sebou.

Plzeň – Vítkovice 2:3

Vítkovice uspěly v předehrávce 41. kola na ledě Plzně, vyhrály potřetí za sebou a posunuly se do čela tabulky před Pardubice. Dvě asistence si připsal kapitán hostů Lukáš Krenželok. Západočeši naopak potvrdili mizernou formu posledních dnů, potřetí za sebou vyšlli bodově naprázdno.

Mountfield HK – Liberec 5:4p

Královéhradečtí dál potvrzují velmi dobrou formu z přelomu roku, v dohrávce 27. kola porazili Liberec 5:4 v prodloužení. Po dvou dnech opět třikrát ztratili vedení a zápas rozhodl až v čase 64:16 útočník Radek Pilař. Mountfield zvítězil podeváté z posledních jedenácti utkání, jen dvakrát ale dokázal získat tři body.

Aktuální tabulka TELH
Aktuální tabulka TELHLivesport