Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pardubice uspěly pošesté v řadě, Kometa přehrála Budějovice a je zpět v elitní dvanáctce

Pardubice uspěly pošesté v řadě, Kometa přehrála Budějovice a je zpět v elitní dvanáctce
Pardubice uspěly pošesté v řadě, Kometa přehrála Budějovice a je zpět v elitní dvanáctce@HCPCE
Pardubice ve šlágru 41. kola hokejové extraligy zdolaly Třinec vysoko 4:0 a prodloužily černou sérii Ocelářů. Slezané padli počtvrté za sebou a podruhé v tomto období nevstřelili gól. Důležitou bitvu o 12. příčku zaručující předkolo play off zvládla Kometa. Porazila České Budějovice 5:2 a vyhrála po čtyřech nezdarech v řadě. Cenné vítězství vybojovala i Mladá Boleslav, která si doma poradila s Olomoucí jasně 4:0.

Třinec – Pardubice 0:4

Hokejisté Pardubic vyhráli v Třinci vysoko 4:0 a navýšili své vedení v extraligové tabulce na devět bodů. Gólem a asistencí pomohl Dynamu k šestému vítězství v řadě Lukáš Sedlák. Útočník, který začal sezonu v NHL vylepšil svou bilanci na patnáct bodů ve třinácti zápasech. Vítěznou branku Východočechů vstřelil ve 28. minutě Adam Musil. Brankář Roman Will vychytal čtvrté čisté konto v sezoně. 

Mladá Boleslav – Olomouc 4:0

Mladá Boleslav v domácím prostředí porazila Olomouc vysoko 4:0 a získala důležité body v boji o předkolo play off. Bruslaři vyhráli třetí z posledních čtyř zápasů a v extraligové tabulce si pojistili deváté místo. Olomouc i přes jasnou prohru zůstává pátá. Na Třinec, který drží poslední místo zaručující přímý postup do čtvrtfinále play off, Hanáci ztrácí tři body. Středočechy k výhře dovedl brankář Filip Novotný, který kryl všech 28 střel a vychytal čtvrté čisté konto v sezoně.

Kladno – Liberec 3:2

Poslední Kladno zabralo po čtyřech prohrách a díky výhře 3:2 nad Libercem se přiblížilo třináctým Českým Budějovicím na rozdíl čtyř bodů. Vítězství Rytířů dvěma nahrávkami režíroval Martin Procházka. Jmenovec klubové legendy ve 49. minutě připravil vítězný gól pro Jakea Dotchina. Liberec nevyužil zaváhání Olomouce a v extraligové tabulce zůstává sedmý.

Kometa Brno – České Budějovice 5:2 

Kometa v přímém souboji o předkolo play off porazila České Budějovice 5:2 a utnula čtyřzápasové čekání na výhru. Jihomoravský celek zvítězil potřetí v tomto kalendářním roce a ve vyrovnaném spodku tabulky se posunul na desáté místo. Výhru Brna řídil svým prvním hattrickem v dresu Komety reprezentant Jakub Flek. Motor se propadl na třináctou pozici, ze které ztrácí bod na dvanáctý Litvínov. 

Mountfield HK – Karlovy Vary 3:0 

Čtyřzápasovou sérii proher ukončil Hradec Králové, jenž na vlastním ledě porazil Karlovy Vary 3:0. Vítězný gól Východočechů vstřelil v polovině utkání nejproduktivnější hráč týmu Jakub Lev. Další dvě branky Mountfield přidal v závěrečné třetině, ve které se prosadili Jordann Perret a Matěj Chalupa. Brankář Henri Kiviaho neinkasoval počtvrté v sezoně. Energie na něj vyslala 28 střel, popáté v ročníku ale vyšla gólově naprázdno a klesla na jedenácté místo.

Aktuální tabulka hokejové extraligy
Aktuální tabulka hokejové extraligyLivesport