Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Panarin i Kempe předvedli čtyřgólovou one man show. Hronek dal gól, Palát asistoval

Artěmi Panarin nasázel v nočním zápase NHL čtyři branky a přidal jednu asistenci.
Artěmi Panarin nasázel v nočním zápase NHL čtyři branky a přidal jednu asistenci.@NYRangers
Hned čtyřmi přesnými zásahy a jednou asistencí navrch se při vítězství New Yorku Rangers 6:2 nad Carolinou blýskl ruský útočník Artěmij Panarin. Čechům se v noci ze soboty na neděli v NHL příliš nedařilo. Bez bodu zůstalo jindy produktivní duo Martin Nečas, Filip Chytil i David Kämpf z Toronta. Výjimkou tak byl gól Filipa Hronka ze sobotního večera, který pomohl Detroitu k výhře 5:2 nad Vancouverem. Výkon brankáře Vítka Vaněčka stačil New Jersey pouze k bodu, porážku po nájezdech neodvrátil ani asistencí Ondřej Palát. Šest branek inkasoval gólman Karel Vejmelka, jehož Arizona podlehla St. Louis 5:6 v prodloužení.

Detroit – Vancouver 5:2

Hronek čekal na gól od 17. prosince rovných 20 zápasů. Dnes se prosadil ve 43. minutě poté, co se od modré posunul blíže k brance Canucks, a zvýšil na 4:1. Hvězdami utkání byli jeho spoluhráči Dylan Larkin a Jonatan Berggren, kteří se rovným dílem podělili o zbývající branky vítězů.

Oba se prosadil již v prvních třech minutách. Larkin po 68 sekundách hry otevřel skóre a Berggren v čase 2:35 zvýšil na 2:0. "Dva rychlé góly nám pomohly získat pevnou půdu pod nohama. Byly momenty, kdy jsme pustili soupeře do hry, proto bylo důležité, že jsme na začátku získali náskok. Jsem rád, že se nám v poslední době daří zvládat začátky," chválil trenér Red Wings Derek Lalonde.

Detroit vyhrál poslední dva zápasy a na osmou příčku zaručující play off ztrácí 7 bodů. "Musíme v těchto výkonech pokračovat. Teď nás čeká série pěti venkovních duelů, v nichž bychom chtěli získat co nejvíc bodů, abychom i na začátku března stále reálně bojovali o play off," uvedl Larkin.

Minnesota – New Jersey 3:2sn

Palát v úvodu druhé třetiny vybruslil z rohu a bekhendem nabil Tomáši Tatarovi na vyrovnávací trefu. Český útočník, který do New Jersey přišel před sezonou z Tampy Bay, bodoval potřetí za sebou a v posledních deseti zápasech nasbíral deset bodů (3+7).

Tatar o čtyři minuty později otočil na 2:1, Wild ale ve třetí části srovnali a v nájezdech si počínali suverénně. Vaněčka překonali Mats Zuccarello a Frederick Gaudreau, kteří Minnesotě zařídili bod navíc. Český gólman v rozstřelu přišel o desetizápasovou sérii výher.

Devils i přes prohru bodovali počtvrté za sebou a v tabulce Východní konference drží třetí příčku. "Bod není špatný. Chtěli jsme získat dva, ale proti týmu, který bojuje o play off, musíme brát i jeden. V konečném součtu bude důležitý každý zisk," řekl Tatar, který dvakrát skóroval v jednom zápase poprvé od dubna 2021.

St. Louis – Arizona 6:5p

Z vítězství se neradoval ani Vejmelka, jehož Arizona podlehla St. Louis 5:6 v prodloužení. I přes 31 úspěšných zásahů inkasoval Vejmelka nejvíce branek od 6. ledna a prohrál po třech výhrách za sebou. Rozhodující branku dal po 62 sekundách prodloužení Ryan O'Reilly, jenž se do sestavy Blues vrátil po čtrnáctizápasové pauze.

Arizona v závěrečné desetiminutovce smazala třígólové manko a bodovala popáté v řadě. St. Louis vyhrálo po pěti prohrách a v boji o play off ztrácí devět bodů na osmou Minnesotu.

Boston – Washington 1:2

Lídr NHL Boston prohrál doma s Washingtonem 1:2 a ztratil ve čtvrtém z posledních pěti zápasů. K výhře Bruins nepomohla ani čtveřice českých hokejistů. Davidové Krejčí a Pastrňák nastoupili ve druhé formaci společně s Pavlem Zachou, Jakub Lauko se představil ve čtvrtém útoku.

Carolina – NY Rangers 2:6

Hokejisté NY Rangers vyhráli na ledě Caroliny 6:2 a díky páté výhře za sebou si ve Východní konferenci upevnili šestou příčku. Hurricanes ještě v polovině zápasu vedli 2:1, vše ale změnil Artěmij Panarin. Ruský forvard dal poprvé v zámoří čtyři góly a rozhodl o výhře Rangers. Chytil po šesti zápasech vyšel bodově naprázdno.

Los Angeles - Pittsburgh 6:0

Čtyřmi góly se stejně jako Panarin blýskl útočník Los Angeles Adrian Kempe. Šestadvacetiletý Švéd se ve druhé a třetí třetině prosadil čtyřikrát v řadě a dovedl Kings k jednoznačné výhře 6:0.

Další výsledky NHL