Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Panák netuší, proč se Spartě nedaří. Začátek sezony je zklamáním, řekl po Zlínu

Další zápas, další ztracené body...
Další zápas, další ztracené body...Profimedia
Další domácí ztrátu považuje stoper fotbalové Sparty Filip Panák (26) za obrovské zklamání. Pražané remizovali v sedmém kole první ligy se Zlínem bez branek a na Letné nevyhráli třetí ze čtyř utkání v sezoně nejvyšší soutěže. Podle Panáka navíc Sparta nepředvádí ani takové výkony, jaké by měla.

Svěřenci dánského trenéra Briana Priskeho neprohráli šest kol po sobě, v posledních třech ale jen remizovali. Na druhou Slavii ztrácí tři a na vedoucí Plzeň dokonce čtyři body, oba týmy navíc mají zápas k dobru.

"Kouše se to strašně těžko, protože doma nesbíráme body. Ani předvedená hra není taková, jakou bychom si představovali. Je to obrovské zklamání. Slova jsou tady zbytečná. Všichni to vidí a cítí, jak my, tak fanoušci," řekl v rozhovoru pro klubový web Panák.

Netuší, proč se jeho mužstvu nedaří. "Je strašně složité na to v tuhle chvíli odpovědět. Kdybychom to věděli, tak to uděláme jinak. Je to o nás, o kvalitě, o vytváření šancí. O tom být v těch situacích trpělivý. Nám se to nedaří. I když si to řekneme, tak to nejde. Není to lusknutím prstů a my se v tom prostě topíme sami, nevíme, co s tím," uvedl šestadvacetiletý bývalý hráč Karviné.

Statistiky utkání Sparta - Zlín

"Musíme se z toho vzpamatovat společně a jinak než dalším vítězstvím v následujícím zápase se to nestane. Bohužel pro nás je začátek sezony obrovským zklamáním. Ze čtyř domácích zápasů jsme třikrát nevyhráli. Můžeme si říkat, co chceme, to je prostě špatně," konstatoval Panák.

V soutěžním utkání nastoupil poprvé od března i kvůli tomu, že v květnu podstoupil další operaci kolena. Příliš se tím však nezabýval. "Na tomhle zápase se těžko hledají pozitiva. Radši bych nenastoupil a vyhráli jsme, i když je to samozřejmě takové klišé. Nevyhráváme, třikrát se nám to takhle sešlo. Stačilo by z těch tří zápasů vyhrát třeba nějakou haluzí, to se nám ale nepovedlo. Musíme se v tom vykoupat, nikdo jiný než my se z toho nevzpamatuje," poznamenal Panák, který naskočil do zápasu od druhého poločasu.

Tabulka FORTUNA:LIGY