Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Palán na turnaji v Púne vyřadil bývalou juniorskou jedničku a zahraje si semifinále

Palánovi se na turnaji v Púne daří.
Palánovi se na turnaji v Púne daří.Instagram @dominikpalan
Dominik Palán (22) pokračuje v indickém Púne v životním turnaji. Český kvalifikant v pátek ve svém prvním čtvrtfinále na challengerech zdolal 7:6(4), 1:6, 6:3 nasazenou dvojku a bývalou juniorskou světovou jedničku Chun-Hsin Tsenga (21) z Tchaj-wanu, připsal si první skalp hráče TOP 150 a sám si v žebříčku zajistil premiérový posun mezi 350 nejlepších tenistů světa.

Dominik Palán se před startem letošní sezony pohyboval hlavně na nejnižším okruhu ITF, na kterém vybojoval tři tituly, a při všech čtyřech předchozích startech v hlavních soutěžích challengerů ztroskotal hned na úvodním protivníkovi.

Český tenista ovšem v Puné prožívá životní turnaj a nepřestává překvapovat. Po zvládnuté dvoukolové kvalifikaci si v indické metropoli vyšlápl na jasně favorizované Dalibora Svrčinu (178.), Sumita Nagala (387.) a Chun-Hsin Tsenga (124.) a připsal si své první dva skalpy TOP 200.

Proti nasazené dvojce a bývalé juniorské světové jedničce Tsengovi, jenž vyhrál tři challengery a byl už na 83. místě pořadí, urval úvodní dějství v tie-breaku. V následujícím setu sice získal jen jeden game, nicméně v rozhodujícím setu dominoval a na podání ztratil jen čtyři fiftýny (tři po dvojchybě).

Statistiky zápasu Palán - Tseng 7:6(4),1:6,6:3

Rodák z Hodonína tak už potřetí vylepšil své maximum na této úrovni a dál stoupá v live žebříčku. Momentálně je už na 330. místě, což znamená posun o 82 příček a nové kariérní maximum. O své největší finále si zahraje s turnajovou čtyřkou a dalším členem nejlepší dvoustovky Lucou Nardim. Devatenáctiletého Itala vyzve poprvé.