Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Osm měsíců a dost. Plíšková opět ukončila spolupráci s trenérem Bajinem

Plíšková už s Bajinem pokračovat nebude.
Plíšková už s Bajinem pokračovat nebude.AFP
Karolína Plíšková (31) se před startem letošní sezony znovu vrátila k trenérovi Saschovi Bajinovi, ale už podruhé s německým koučem ukončila spolupráci. Zatímco ta první trvala 20 měsíců, druhá zhruba osm. Bývalá světová jednička stále čeká na první grandslamový titul a na posledních dvou podnicích velké čtyřky ztroskotala hned v úvodním kole.

Karolína Plíšková stále čeká na kýžený grandslamový titul a asi už je jisté, že pod vedením Saschy Bajina ho nezíská. Bývalá světová jednička začala s německým koučem poprvé spolupracovat před sezonou 2021, během níž hrála finále Wimbledonu a o trofej neúspěšně bojovala také na "tisícovkách" v Římě a Montréalu.

K prvnímu rozchodu došlo loni v červenci, dvojnásobné grandslamové finalistky se poté na pár měsíců ujal Leoš Friedl. Ani spojení s krajanem ale nebylo to pravé ořechové, a proto se rodačka z Loun před začátkem aktuálního tenisového roku opět vrátila k Bajinovi.

Informaci o druhém ukončení spolupráce přinesl sám kouč roku 2018 Bajin na sociálních sítích. "Díky za další příležitost a také za všechny zábavné okamžiky a vzpomínky, které jsme společně vytvořili. Přeju ti jen to nejlepší a také hodně štěstí na US Open. Doufám, že jednou ten grandslam vyhraješ."

Bajin, který v minulosti fungoval jako sparingpartner Sereny Williamsové a dalších hvězd a trénoval ještě Naomi Ósakaovou, Kristinu Mladenovicovou a Dajanu Jastremskou, se okamžitě poohlíží po nové práci. "Uvidíme, co dalšího si pro mě budoucnost přichystala. Máte nějaké návrhy?" oslovil své sledující na Twitteru.