Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ósakaová se rozhodla pro změnu trenéra, podruhé dala sbohem Belgičanovi Fissettovi

Wim Fissette a Naomi Ósakaová loni obnovili spolupráci.
Wim Fissette a Naomi Ósakaová loni obnovili spolupráci. Profimedia / Jennifer Pottheiser / USTA
Naomi Ósakaová (26) po svém návratu na kurty nezáří tak, jak by si přála, i proto se rozhodla ukončit spolupráci s belgickým trenérem Wimem Fissettem (44). Pod jeho vedením v minulosti vyhrála US Open a Australian Open.

Bývalá světová jednička to v pátek oznámila na Instagramu. "Čtyři roky, dva grandslamy a spousta vzpomínek. Děkuji Wimovi za to, že byl skvělým trenérem a ještě lepším člověkem. Přeji ti všechno nejlepší," napsala k příspěvku.

Fissette trénoval Ósakaovou dvakrát, nejprve od roku 2019 do léta 2022. Jejich cesty se znovu propojily loni, když se tenistka v červenci vrátila na kurty po narození dcery Shai. Pod jeho vedením získala japonská hráčka tituly na US Open 2020 a Australian Open 2021. Dostala se také do finále Cincinnati Open 2020 a Miami Open 2022.

Čtyřnásobná grandslamová šampionka však od svého lednového návratu na WTA Tour v Brisbane tolik výher nenasbírala. Minulý měsíc triumfovala v prvním kole US Open nad Jelenou Ostapenkovou. Byla to její první výhra nad hráčkou Top 10 po čtyřech letech. Ve druhém kole ve Flushing Meadows ale podlehla 52. hráčce žebříčku Karolíně Muchové.

"Bylo to trochu těžké, protože samozřejmě mohu hodnotit, jak se mi daří, jen podle výsledků. Cítím se rychlejší a celkově lepší, ale prohrála jsem, takže je to těžké," řekla tehdy po svém vyřazení Ósakaová, jež ve světovém žebříčku klesla na 75. místo. Od svého návratu odehrála šestnáct turnajů, na nichž se jen dvakrát dostala do čtvrtfinále.

Aktuální žebříček WTA.
Aktuální žebříček WTA.Livesport

Sama přiznala, že se snaží k prohrám přistupovat vyzráleji, ale zároveň cítí určitou frustraci. "Cítím, že pracuji mnohem tvrději než kdykoli v životě, takže se to musí v něco proměnit. Tedy nemusí, ale myslím, že se to stane," říká hráčka, která jako první reprezentantka své země ovládla grandslamový turnaj.