Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ondra v olympijské kombinaci zopakoval šesté místo z Tokia. O medaili ho připravil bouldering

Aktualizováno
Lezec Ondra v olympijské kombinaci zopakoval šesté místo z Tokia.
Lezec Ondra v olympijské kombinaci zopakoval šesté místo z Tokia.Profimedia
Adam Ondra (31) obsadil na olympijských hrách v Paříži šesté místo v kombinaci a zopakoval výsledek z lezecké premiéry pod pěti kruhy v Tokiu. O šanci na medaili prakticky přišel už v dopoledním boulderingu, v němž jako jeden ze tří závodníků nezaznamenal ani jeden top a byl sedmý. Vyhrál Brit Toby Roberts (19), jenž měl v součtu obou disciplín téměř o deset bodů víc než vítěz kvalifikace Japonec Sorato Anraku (17).

Jednatřicetiletému Ondrovi nestačil na výraznější posun ve výsledkové listině ani výkon v obtížnosti, v níž se stejně jako nakonec bronzový Rakušan Jakob Schubert dostal až na předposlední chyt. Na top nedosáhl nikdo z finálové osmičky.

Brněnský rodák zakončil soutěž se součtem 120,1. Na Schuberta, jenž obhájil bronz, ztratil téměř dvacet bodů, na Robertse více než 35. Až za Ondrou skončil vítěz z Tokia Španěl Alberto Ginés.

Zatímco na prvních dvou boulderech se Ondra dostal do druhé zóny a atakoval top, zbývající dva se mu nepovedly. Ve třetí cestě nezapsal ani bod, ve čtvrté jen 4,8. S celkovým součtem 24,1 se v osmičlenném finále dělil o sedmé místo s Ginésem.

V pondělní kvalifikaci boulderingu Ondra jeden top zdolal a obsadil páté místo. Po středeční obtížnosti si polepšil na třetí příčku, před ním skončili jen vítěz kvalifikace Anraku a Roberts.

Denní program a výsledky OH v Paříži