Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Olympijské hry jsou za dveřmi, počet prodaných vstupenek roste. Paříž už je připravena, tvrdí MOV

Olympijské hry začnou 26. července.
Olympijské hry začnou 26. července.AFP
Mezinárodní olympijský výbor (MOV) považuje Paříž čtyři dny před startem soutěží a šest dnů před slavnostním zahájením připravenou na olympijské hry. Sportovní ředitel MOV Kit McConnell po dnešním zasedání exekutivy uvedl, že ve francouzské metropoli už je polovina delegací národních olympijských výborů a v olympijské vesnici je ubytováno zhruba 2000 sportovců. Celkově se očekává účast 10.500 sportovců.

MOV dnes také informoval, že počet prodaných vstupenek stoupl na 8,8 milionu. Rekord 8,3 milionu z Atlanty 1996 byl překonán už před několika týdny. "Přípravy probíhají velmi dobře. Pódium je připraveno. Máme organizační výbor, který je ostražitý a nebojí se žádných výzev," uvedl v prohlášení prezident MOV Thomas Bach, jenž po zasedání v pařížském hotelu před novináře nepředstoupil.

Olympijské hry oficiálně začnou 26. července ceremoniálem na lodích na Seině, jemuž má přihlížet 300.000 lidí, a skončí 11. srpna. Už dva dny před slavnostním zahájením budou rozehrány turnaje ve fotbale a ragby.