Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Oberhausen ovládl Eskiev, Buchingera ukončil tvrdými údery. Ďatelinku odnesli na nosítkách

Ivan Buchinger (vpravo) nezvítězil.
Ivan Buchinger (vpravo) nezvítězil.OKTAGON MMA
Před vystoupením v Brně a velkolepou show na fotbalovém stadionu v německém Frankfurtu čekalo populární značku Oktagon MMA v Oberhausenu zakončení šesté desítky turnajů. Lákadlem byl hlavní zápas, v němž se utkali ostřílený Slovák Ivan Buchinger (38) a debutant v organizaci Lom-Ali Eskiev (32), a představili se i Češi.

Ještě před mužskými zástupci smíšených bojových umění předvedly divákům své umění ženy. Laura Kirtzelová a Haifa Resová se postaraly o začátek akce a zároveň finále Projektu Y. V kleci strávily celá tři kola a z triumfu 2:1 na body se radovala první jmenovaná.

Úvodní zápas mužů patřil dvojici Marek Bartl a Zoran Solaja. Český zápasník, který trénuje na Slovensku, předvedl hned od úvodu své tvrdé a rychlé ruce a soupeře si načal údery, kterými ho po necelých třech minutách ukončil. V pozápasovém rozhovoru si slovně vyžádal finanční prémii za výkon večera.

Bartl neskrýval radost z triumfu.
Bartl neskrýval radost z triumfu.OKTAGON MMA

Galavečer pokračoval vystoupením Slováka – Daniel Hromek se postavil překážkce jménem Emir-Can Ali. Bratislavan předvedl řadu přesných úderů, kterými svého soupeře oslabil a zároveň ho vytočil natolik, že Němec po celou dobu hledal pouze takedowny a práci na zemi. Z vítězství se po bodovém rozhodnutí radoval Hromek.

Do ringu poté nastoupili Cihad Akipa a Dominic Schober. První jmenovaný přežil po dvou minutách kritický moment v podobě přívalu úderů od Rukušana. Ve druhém kole však Němec doslova rozkopal levou nohu soupeře a ve třetím oba bojovníci předvedli velký souboj, ze kterého vyšel jako vítěz Akipa.

Hromek svého soupeře několikrát tvrdě zasáhl.
Hromek svého soupeře několikrát tvrdě zasáhl.OKTAGON MMA

Další souboj obstarali bojovníci předvádějící své umění pod německou vlajkou. Hassan Shaaban se střetl s Kevinem Enzem, soupeř se ho chvílemi snažil svými reakcemi ponížit. Sympatické chování neprojevil ani po zápase, přesto jej vyhrál na body a mohl se radovat z triumfu.

Ani čtvrté měření sil v řadě po Bartelově smršti neskončilo před časovým limitem. Gjoni Palokaj a jeho venezuelský soupeř Karol Artega bojovali také celou minutáž zápasu. Po zápase zvedl ruce nad hlavu německý bojovník. Patnáct minut rozhodně nepotřeboval k vítězství Wahed Nazhand, který v prvním kole uškrtil a uspal Maxe Handanagiče technikou rear naked choke.

Jakub Bahník narazil na více než dvakrát zkušenějšího soupeře. Marcel Mohamed Grabinski měl na svém kontě 33 profesionálních zápasů, Čech jich má zatím o 14 méně. S německou překážku však v Oberhausenu vydržel až do vypršení časového limitu a radoval se z vítězství na body, které označil za největší ve své kariéře.

Jedním z lákadel turnaje byl střet mužů, kteří v Oktagonu rozdali bleskové knockouty. Milan Cloverleaf a Jaime Cordero se setkali tváří v tvář v kleci. I tentokrát padlo rychlé K.O., ale Cordero si ho před zraky fanoušků na plátně užil jen chvíli.

Při potyčce na zemi udeřil svého soupeře loktem do zátylku, což rozhodčí posoudili jako neúmyslný faul. Duel tak nenašel vítěze, vyhlášení znělo "no contest". Ďatelinka byl značně omráčen a po ošetření lékaři opustil arénu na nosítkách.

Bahník dosáhl skvělého vítězství.
Bahník dosáhl skvělého vítězství.OKTAGON MMA

Účastníky předzápasu hlavní třešničky večera byli hostitel Niklas Stolze a český zápasník Matouš Kohout. Stolze potěšil místní diváky efektním a účinným kouskem, když svému soupeři uštědřil naskočené koleno a následně ho doplnil pořádným direktem. Rozhodčímu nezbylo než zápas ukončit. Rodák ze Schönebecku si tak zapsal expresní vítězství.

Premiéra jako hrom byla v Oktagonu naplánována pro jméno Lom-Ali Eskiev, který v posledním zápase v Oberhausenu nastoupil proti slovenské ikoně Ivanu Buchingerovi. Historicky první šampion organizace ve dvou váhových kategoriích měl za sebou 52 zápasů, Eskiev jich zvládl 28.

Slovák hned v úvodu střetnutí lehkých váh inkasoval tvrdé bomby na hlavu, styl jeho soupeře mu příliš neseděl. Čečenský rodák pokračoval v razantních a přesných útocích, zasadil několik ran a na konci první pětiminutovky přidal rozhodující údery, po nichž rozhodčí ukončil zápas v jeho prospěch. Eskiev si tak při svém debutu připsal velmi cenný skalp.

Buchinger musel vydržet mnoho tvrdých úderů.
Buchinger musel vydržet mnoho tvrdých úderů.OKTAGON MMA