Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nottingham konečně bodoval, s Aston Villou remizoval a přerušil nehezkou sérii

Bitva Nottinghamu s Aston Villou byla chvílemi pěkně ostrá.
Bitva Nottinghamu s Aston Villou byla chvílemi pěkně ostrá.AFP
V dohrávce 10. kola Premier League mezi Nottinghamem a Aston Villou se body dělily. Remízu 1:1 předurčil již první poločas, nicméně ani pro jeden z celků mnoho neřešila, oba totiž zůstaly ve spodních patrech tabulky. Nováček alespoň přerušil nelichotivou sérii, během níž prohrál pět utkání v řadě.

Hosté přijeli na City Ground v roli mírného favorita, což se od prvních minut snažili naplňovat. V oboustranně tvrdě vedeném duelu se ale jako první radovali domácí. Po čtvrthodině hry zahrávali přímý kop a Morgan Gibbs-White přesným míčem našel hlavu Dennise, který posléze prostřelil Emiliana Martíneze.

Vedení Nottinghamu ale dlouho nevydrželo. Ve 22. minutě to na sebe vzal Young, který si našel odražený míč a napálil jej přes clonícího hráče přesně k bližší tyči. Radost hostujícího sektoru byla větší jenom o pár chvil později, kdy zametl přízemní centr do branky Ollie Watkins, ale kvůli ofsajdu gól neplatil. Poté sice šancí a fotbalové krásy ubylo, zato ale přibylo tvrdých soubojů a o emoce nebyla rozhodně nouze.

Statistiky utkání Nottingham - Aston VIlla

Soubojový fotbal pokračoval i ve druhém poločase, kde zpočátku dominovali svěřenci Stevena Gerrarda. Důsledkem toho byla akce po hodině hry. Watkins zůstal nepokrytý na zadní tyči a našel si ve vzduchu centr, Dean Henderson však proti jeho zakončení skvěle zasáhl a držel Forest ve hře. Birminghamský tým se sice snažil duel zlomit na svoji stranu, musel se ale stále mít na pozoru vzadu.

Nebezpečný pokus Cheikhoua Kouyatého 20 minut před koncem rozčísl nepříliš zábavné dění na hrací ploše, proti střele ale dobře zareagoval Martínez. Na jeho útočnou akci ale nikdo další, ať už z Nottinghamu nebo Aston Villy, nenavázal, a tak se na City Ground zrodila remíza 1:1.

Livesport hráč utkání: Ashley Young (Aston Villa)

Tabulka Premier League