Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nosková si zahraje US Open, kvalifikaci zvládl Macháč i šestnáctiletá Sára Bejlek

Aktualizováno
Nosková si zahraje US Open, kvalifikaci zvládl Macháč i šestnáctiletá Sára Bejlek
Nosková si zahraje US Open, kvalifikaci zvládl Macháč i šestnáctiletá Sára BejlekProfimedia
Lindy Nosková (17) a Fruhvirtová (17) i Sára Bejlek (16) úspěšně absolvovaly svou premiérovou kvalifikaci o start na US Open. Nosková zvládla také svou druhou kvalifikaci grandslamového turnaje tři měsíce po French Open, Fruhvirtová a Bejlek v ní uspěly poprvé a mohou se těšit na premiéru v hlavní soutěži grandslamu. Poprvé na US Open se kvalifikoval také Tomáš Macháč (21).

Vítězka loňského French Open juniorek podruhé v kariéře absolvovala tříkolovou kvalifikaci grandslamového turnaje a opět nenašla přemožitelku. Tři měsíce po French Open uspěla Nosková i při premiéře na US Open, kde se třemi soupeřkami neztratila ani set.

Po Polce Katarzyně Kawaové a bývalé světové pětce Eugenii Bouchardové z Kanady zvládla i páteční rozhodující duel s o tři roky starší Zacharovovou, které a oplatila porážku z úvodu sezony.

V New Yorku bude Češka, jíž patří 87. místo v žebříčku WTA, usilovat o premiérovou výhru v hlavní soutěži grandslamu. V květnu na French Open v úvodním kole prohrála třísetovou bitvu s Britkou Emmou Raducanuovou.

Statistiky zápasu Nosková –⁠ Zacharovová

Fruhvirtová hrála kvalifikaci na turnajích velké čtyřky potřetí v kariéře, ale zatímco na antukovém French Open ani na trávě ve Wimbledonu neuspěla, na betonu v New Yorku se už tříkolovým sítem prodrala.

Po dvou hladkých dvousetových výhrách nad Švýcarkou Ylenou In-Albonovou a Brazilkou Carolinou Meligeniovou Alvesovou se v pátek nadřela na vítězství v rozhodujícím vystoupení proti 12. nasazené Francouzce Paquetové.

Fruhvirtová, 158. tenistka světového žebříčku, zvítězila po bezmála dvou a půl hodinách boje 6:4, 3:6, 6:3. Závěr zápasu si zkomplikovala, neboť ve třetím setu za stavu 5:2 a 40:0 nevyužila tři mečboly při podání soupeřky a vzápětí byl duel kvůli dešti na hodinu a čtvrt přerušen.

Po návratu na kurt ale česká teenagerka nezaváhala a při svém servisu utkání bez potíží ukončila.

Statistiky zápasu Fruhvirtová –⁠ Paquetová

Po postupu obou Lind má jistou hlavní soutěž ve dvouhře žen už devět Češek. Ve Flushing Meadows se představí také Karolína Plíšková, Petra Kvitová, Barbora Krejčíková, Marie Bouzková, Karolína Muchová, Tereza Martincová a Kateřina Siniaková. Mezi elitu se probojovala také Sára Bejlek, která si poradila ve třech setech s Heather Watsononou.

Teprve šestnáctiletá tenistka, vítězka tří letošních turnajů ITF na antuce, si premiéru v kvalifikaci grandslamu odbyla v červnu ve Wimbledonu. Ve svém prvním zápase na trávě neuspěla, ale v New Yorku už svůj velký potenciál potvrdila a na druhý pokus se kvalifikovala do hlavní soutěže.

Po skalpech Francouzky Kristiny Mladenovicové a Australanky Priscilly Honové zvládla i deštěm přerušovanou třísetovou bitvu se zkušenou Britkou Heather Watsonovou. Osmifinalistku letošního Wimbledonu zdolala 3:6, 6:4, 7:5, přestože ve třetím setu prohrávala při podání soupeřky 4:5 a 0:30. K mečbolu ale soupeřku nepustila a ziskem tří gamů v řadě duel po bezmála dvou a půl hodinách boje ukončila. 

Jiřího Veselého a Jiřího Lehečku doplnil ještě Tomáš Macháč, který v rozhodujícím kole proti Italu Flaviu Cobollimu zvítězil 7:6(7), 5:7, 6:1. Český tenista se na začátku měsíce vrátil po čtvrtroční pauze zaviněné zranění v oblasti žeber a hned rychle našel formu, kterou měl v úvodu sezony. Týden po triumfu na challengeru v polském Grodzisku Mazowieckém se na druhý pokus kvalifikoval na US Open. Po bitvě s krajanem Zdeňkem Kolářem a dvousetové výhře nad Slovákem Jozefem Kovalíkem si jednadvacetiletý Čech poradil i s o rok a půl mladším Italem Flaviem Cobollim, kterého zdolal 7:6, 5:7, 6:1 a zaznamenal osmou výhru v řadě. Kvalifikací grandslamu prošel počtvrté v kariéře.