Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Norrie v Aucklandu dál potvrzuje roli největšího favorita, zahraje si o pátý titul

Norrie v Aucklandu dál potvrzuje roli největšího favorita, zahraje si o pátý titul
Norrie v Aucklandu dál potvrzuje roli největšího favorita, zahraje si o pátý titulProfimedia
Cameron Norrie pokračuje v letošní neporazitelnosti. Největší favorit si v semifinále v Aucklandu, kde si před čtyřmi lety poprvé zahrál o titul z turnajů ATP, poradil s talentovaným mladíkem Jensonem Brooksbym a vyhrál i svůj šestý zápas v sezoně. V sobotu odehraje 12. kariérní finále na této úrovni a o pátý titul zabojuje proti francouzskému veteránovi Richardovi Gasquetovi, který měl nakonec v semifinále volno.

Cameron Norrie si v roce 2019 v tomto dějišti zahrál své vůbec první finále na okruhu ATP a od té doby se každým rokem stabilně zlepšuje. Sedmadvacetiletý jihoafrický rodák, který dokonce Nový Zéland v letech 2010-13 reprezentoval, je nyní nejlepším Britem v žebříčku ATP, loni debutoval v Top 10 a poprvé postoupil do druhého týdne grandslamů (semifinále Wimbledonu a osmifinále US Open).

Letos je stále neporažen, má na kontě už tři velmi cenné skalpy a na blížící se Australian Open pojede s nejvyšším počtem výher a v roli jednoho z černých koňů turnaje. V United Cupu porazil Alexe de Minaura, Rafaela Nadala i Taylora Fritze a vítěznou sérii úspěšně protahuje v novozélandské metropoli, kde vyrůstal.

Zatímco proti Jiřímu Lehečkovi a Marcosovi Gironovi potřeboval předloňský šampion Masters v Indian Wells všechny tři sety, papírově dosud nejtěžšího protivníka Jensona Brooksbyho přehrál 6-3 6-4. V utkání pouze jednou ztratil podání a ihned své zaváhání napravil.

Teprve před malou chvílí dohrál úvodní semifinále dnešního programu a už za pár minut se dozvěděl soupeře pro své celkově 12. finále (jedenácté za posledních 20 měsíců), v němž zaútočí na pátý titul. Constant Lestienne totiž kvůli zranění odstoupil a do závěrečného kola automaticky poslal svého staršího krajana Richarda Gasqueta.

Šestatřicetiletý Francouz nastoupí ke svému prvnímu finále na turnajích ATP po skoro dvou letech a bude usilovat o první triumf od června 2018. S Norriem, který se stal už po nečekaném vyřazení nasazené jedničky Caspera Ruuda největším favoritem letošního ročníku ASB Classic, se utká poprvé.