Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nezastavitelný Nečas je už pátý v bodování NHL, proti Buffalu zapsal gól a dvě asistence

Aktualizováno
Nezastavitelný Nečas je už pátý v bodování NHL, proti Buffalu zapsal gól a dvě asistence
Nezastavitelný Nečas je už pátý v bodování NHL, proti Buffalu zapsal gól a dvě asistenceProfimedia
Český útočník Martin Nečas (23) vlétl do nové sezony NHL v neuvěřitelné formě. Rodák z Nového Města na Moravě posbíral v dosavadních 11 zápasech už 17 bodů a vyhoupl se mezi nejproduktivnější pětici slavné zámořské soutěže. Naposledy se šikula Caroliny Hurricanes blýskl v zápasu s Buffalem, když přispěl k vítězství svého týmu 5:3 gólem a dvěma asistencemi.

Nečas řídil obrat Caroliny z 1:2 na 4:2. Po jeho bekhendovém pasu vyrovnal Aho střelou z levého kruhu na 2:2. Oba si role vyměnili ve 25. minutě. Finský útočník našel křížnou přihrávkou v pravém kruhu Nečase, který ranou bez přípravy dostal tým poprvé v zápase do vedení. Třetí bod si připsal ve třetí třetině, když po jeho dalším bekhendovém pasu skóroval z mezikruží Jesperi Kotkaniemi.

"Naše lajna hrála skvěle," rozplýval se Nečas. "I když jsme nezačali nejlépe, hned v prvním střídaní jsme byli na ledě u inkasované branky. Úvodních deset minut hrál soupeř lépe, ale potom jsme převzali nad zápasem kontrolu. Utkání jsme si užili, je to dobrá výhra," doplnil.

Utkání Carolina – Buffalo

Nečas pokračuje ve výborných výkonech a protáhl sovu bodovou sérii na šest utkání (4+6). V této sezoně vyšel naprázdno v jedenácti odehraných zápasech jen jednou a v produktivitě soutěže je pátý (7+10). V pozápasovém rozhovoru tak čelil otázce, zda tempo udrží celou sezonu. "Doufám. Bylo by to hezké," reagoval Nečas.

Aho završil v 58. minutě gólem na 5:2 svůj pátý hattrick v NHL. "Všichni víme, jak skvělý je hráč. Má skvělou střelu i přihrávku, ta jeho byla hezčí než moje," ocenil Nečas spoluhráče, který mu kompliment vrátil. "Jeho lajna nás tuto sezonu táhne. Má formu, cítí to. Při přesilové hře mi skvěle nahrál, jsem rád, že jsem mu laskavost oplatil."

V poslední sekundě zmírnil porážku Buffala Rasmus Dahlin. Zbývající dvě branky Sabres vstřelili v úvodní třetině Jacob Bryson a Victor Olofsson.

V pátek večer odstartoval návrat do zápasu Columbusu přesnou tečí v přesilové hře Jakub Voráček a v historické produktivitě českých hráčů v NHL se osamostatnil na třetím místě od Milana Hejduka. Kladenský odchovanec má na kontě 806 bodů (223+583), před ním jsou už jen Patrik Eliáš (1025 bodů) a Jaromír Jágr (1921).

Blue Jackets úřadujícím vítězům Stanley Cupu nakonec stejně podlehli 3:6.