Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Netradiční budějovické řešení. Musíš vyhrát, jinak končíš, slyšel trenér Modrý

Netradiční budějovické řešení. Musíš vyhrát, jinak končíš, slyšel trenér Modrý
Netradiční budějovické řešení. Musíš vyhrát, jinak končíš, slyšel trenér ModrýProfimedia
Hokejisté Českých Budějovic se pokusí ve čtvrteční předehrávce 13. kola extraligy proti Plzni ukončit sérii devíti porážek. Motor se po vydařeném vstupu do soutěže, kdy vyhrál třikrát za sebou, dostal do krize a propadl se z čela tabulky na předposlední místo. Proti Plzni budou Jihočeši usilovat o první výhru od 20. září. Pokud neuspějí, bude odvolán kouč Jaroslav Modrý (51), který dostal po dnešní schůzce klubového vedení ultimátum.

"Není to pro nás jednoduchá situace, trenér Modrý Motor dovedl v minulé sezoně k velkému úspěchu a jeho práce si vážíme, ale po devíti porážkách je nutné přistoupit ke konkrétním krokům. Rozhodli jsme, že hlavní trenér dostane ještě příležitost vést mužstvo, pokud Motor vítězně zvládne nejbližší utkání s Plzní. V opačném případě se naše cesty bohužel rozejdou," řekl generální manažer Stanislav Bednařík.

Aktuální tabulka extraligy
Aktuální tabulka extraligyFlashscore

Modrý bral po úterní porážce na ledě Kladna nelehkou situaci týmu s nadhledem, ačkoliv bylo zřejmé, že série porážek výrazně ohrožuje jeho pozici na střídačce. "Není to pro mě nepříjemné. Je to krásný test. Teď se o sobě učím, učím se o svých hráčích a naší organizaci, jak se k této situaci postavíme. Beru to jako výzvu. Jdu pracovat, připravím se a budu se snažit být lepší," řekl kouč.

Opět zdůraznil, že hráči musejí zlepšit výkon. "Každý musí přinést něco na stůl, abychom měli jako tým úspěch. Soutěž není jednoduchá, jsou v ní týmy, které mají tradici, hrdost a výborné hokejisty," uvedl bývalý úspěšný obránce. Řada jeho svěřenců podle něj zůstává za očekáváním. "Plno kluků se nám pořád schovává a tím pádem nemáme dost (síly), abychom přesunuli váhy na naši stranu," podotkl Modrý.

Českobudějovičtí mají zároveň problém se složením týmu. Dlouhodobě je mimo hru elitní obránce Stuart Percy, ze zápasu na Kladně předčasně odstoupili zraněná brankářská jednička Dominik Hrachovina i kapitán a nejproduktivnější hráč týmu Milan Gulaš.

Aktuální forma hokejistů Motoru.
Aktuální forma hokejistů Motoru.Livesport

Bývalý obránce převzal mužstvo před sezonou 2021/22 po Václavu Prospalovi. Podobně jako Prospal zanechal hlubokou stopu v NHL, kde odehrál v základní části 725 zápasů a připsal si 250 bodů za 49 gólů a 201 nahrávek. Za 28 startů v play off přidal branku a pět asistencí. Hájil barvy New Jersey, Ottawy, Los Angeles, Atlanty, Dallasu a Philadelphie. Kariéru ukončil před více než deseti lety jako hráč Plzně.

Preview k zápasu Motor - Plzeň