Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Němečtí basketbalisté stále nenašli na ME přemožitele, proti Litvě se dařilo Wagnerovi

Němečtí basketbalisté stále nenašli na ME přemožitele, proti Litvě se dařilo Wagnerovi
Němečtí basketbalisté stále nenašli na ME přemožitele, proti Litvě se dařilo WagneroviČTK
Němečtí basketbalisté jsou zatím na mistrovství Evropy k neporažení. V domácím prostředí v Kolíně nad Rýnem si po silné Francii a Bosně poradili i s Litvou, kterou udolali po dvou prodlouženích 109:107. Vrcholný turnaj Němci nikdy nezačali třemi výhrami a mají jistý postup ze skupiny B do osmifinálové fáze. Definitivu jim dala výhra Francie 78:74 nad Maďarskem.

K cennému vítězství domácího týmu přispěl největší měrou křídelní hráč Orlanda Franz Wagner s 32 body a osmi doskoky, rozehrávač Houstonu Dennis Schröder přidal 25 bodů. V litevském dresu se zaskvěl pivot New Orleans Jonas Valančiunas 34 body a 14 doskoky.

Výsledky basketbalového mistrovství Evropy

Ve skupině A utrpěli nečekanou první porážku mistři světa Španělé, kteří ve třetím duelu v Tbilisi podlehli 73:83 Belgii. Bronzoví medailisté z minulého evropského šampionátu sice těsně vyhráli první poločas, v druhé půli je však soupeř předčil o 11 bodů a zaznamenal svou druhou výhru na turnaji. Nejlepším střelcem vítězů byl s 20 body Emmanuel Lecomte, o dva body méně dal Španěl Willy Hernangomez.

O neporazitelnost v téže skupině naopak překvapivě přišli obhájci titlu Slovinci. Tým kolem hvězdy NBA Luky Dončiče podlehl 93:97 Bosně a Hercegovině. Rozehrávač Dallasu dnes zaznamenal 16 bodů, osm bodů a osm asistencí, nejlepším střelcem jeho týmu byl Vlatko Cančar. Bosnu táhnul za druhým vítězstvím 23 body americký rodák John Roberston.

Na třetí vítězství ve třetím zápase nedosáhlo ani Turecko, jež se mohlo dostat do čela tabulky skupiny. V dramatickém duelu ale podlehlo 83:88 po druhém prodloužení domácí Gruzii. Nervózní a vyhecovaná atmosféra se podle médií přenesla z palubovky do prostoru šaten, kde podle tvrzení turecké strany došlo k fyzické konfrontaci hráče Furkana Korkmaze s třemi Gruzínci. "Pokud nedostaneme materiál z bezpečnostních kamer, opustíme tenhle turnaj," hrozil podle portálu Eurohoops viceprezident tureckého svazu Ömer Onan.