Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nejlepší výsledek z LET. Golfistka Melecká obsadila na švédském Skaftö Open 13. místo

Aktualizováno
Tereza Melecká skončil ve Švédsku na 13. místě.
Tereza Melecká skončil ve Švédsku na 13. místě.Profimedia
Golfistka Tereza Melecká (24) obsadila dělené 13. místo na turnaji Skaftö Open u Göteborgu a dosáhla svého nejlepšího výsledku na Ladies European Tour. Překonala 16. příčku z červnového Czech Ladies Open v Berouně.

Soutěž skončila trojnásobným triumfem domácích hráček. Vítězkou se stala Linn Grantová, která letos vyhrála na elitním evropském okruhu již počtvrté. Švédka zahrála tři kola s výsledkem deset ran pod par a porazila o jednu ránu Lisu Petterssonovou. Třetí skončila Maja Starková.

"Jsem nadšená, protože je to můj nejlepší výsledek v profesionální kariéře. Hrála jsem uvolněně a cítila se velmi dobře," uvedla Melecká v tiskové zprávě.

V posledním kole zahrála 68 ran, o den dřív měla 69, čímž vyrovnala par. Nejlépe jí vyšel úvod soutěže, kdy zaznamenala 66 úderů.

"Ve finálovém kole jsem po sedmi jamkách měla skóre -3, ale bohužel potom přišlo malé zaváhání a připsala jsem si kvůli ráně do keře double. Naštěstí jsem ale hned na další jamce zareagovala a dala birdie," uvedla golfistka.

"Celkově jsem na druhé devítce zbytečně chybovala, ale naštěstí jsem toho hodně zachránila. Jsem moc ráda za celkové skóre -4 a nejlepší výsledek roku," řekla Melecká, kterou omezovaly zdravotní potíže. "Celý den jsem se potýkala s bolestí beder a nemohla se stoprocentně vytočit. Musela jsem počítat s tím, že budu mít kratší rány."

Melecká získala prémii 5 tisíc eur (123 tisíc korun) a je devátá v pořadí nováčků Ladies European Tour, kterému suverénně vévodí Grantová. Sedmé místo patří Kristýně Napoleaové, která skončila ve Švédsku na 65. místě spolu s Šideri Váňovou.

Konečné pořadí Skaftö Open