Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nedat gól by byla ostuda. Řepík po Pardubicích mluvil o nejlepším výkonu sezony

Michal Řepík a David Kaše oslavují třetí gól v síti Pardubic.
Michal Řepík a David Kaše oslavují třetí gól v síti Pardubic.Profimedia
Sparta podruhé za sebou neinkasovala a po posledním týmu soutěže Kladnu dokázala s nulou v kolonce obdržených gólů porazit i dosavadního lídra extraligy z Pardubic. Kapitán Pražanů Michal Řepík (34) si po utkání pochvaloval dobrý výkon týmu.

"Je to cenné vítězství. Víme, že Pardubice mají obrovsky silný tým. Tolikrát v sezoně neprohrávají, jeli jsme sem s pokorou a nechtěli ustoupit od našeho hokeje. Myslím, že jsme předvedli jeden z nejlepších výkonů v tomto ročníku," řekl Řepík novinářům po zápase, který Sparta vyhrála 3:0.

Pražané na východě Čech přestáli úvodní přesilovku soupeře a následný tlak Dynama. A postupně vzali zápas do své režie. "Domácí hráli hodně po obvodu (kluziště), my jsme se snažili zahustit střed. Pardubice si samozřejmě nějaké šance vytvořily, je těžké je úplně vynulovat. Jakub Kovář chytal výborně, dobře jsme bránili. Bojovali jsme jeden za druhého, což je pro další část sezony výborné," poznamenal Řepík.

Vybrané statistiky zápasu Pardubice – Sparta
Vybrané statistiky zápasu Pardubice – SpartaLivesport

Kapitán Sparty svůj tým uklidnil ve 46. minutě, kdy po přihrávce Davida Kašeho zvýšil na 3:0. Krátce po konci přesilovky vyšla Spartě kombinace. "Říkali jsme si o tom něco před zápasem, protože nám vypadli někteří hráči, museli jsme to změnit. Pár přesilovek předtím se nám nepodařilo, tohle jsme sehráli dobře. David se krásně vytočil a naservíroval to tam do prázdné brány. To by byla moje ostuda, kdybych gól nedal," řekl Řepík o své dvanácté brance v sezoně.

Hosté se po výhře dostali na metu 60 získaných bodů a na čtvrté místo tabulky. "Chceme se vyhoupnout právě do čtyřky a vytvořit si co nejlepší pozici pro play off. Jedeme zápas od zápasu a snažíme se makat naplno, abychom z toho měli radost a vyhrávali," dodal Řepík. Sparta po listopadové změně trenérů vyhrála 13 z 15 zápasů.

Aktuální tabulka TELH
Aktuální tabulka TELHLivesport