Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nechci, bolí to, ale jsem připravena. Serena Williamsová se chystá ukončit kariéru

Nechci, bolí to, ale jsem připravena. Serena Williamsová se chystá ukončit kariéru
Nechci, bolí to, ale jsem připravena. Serena Williamsová se chystá ukončit kariéruProfimedia
Jedna velká tenisová kapitola se brzy uzavře. Serena Williamsová (40) pro magazín Vogue uvedla, že je připravena ukončit bohatou kariéru. Vítězka 23 grandslamových titulů se hodlá více věnovat manželovi Alexisovi a jejich dcerce Olympii a rodinu rozšířit o dalšího potomka. Zároveň z jejího prohlášení vyplývá, že dát sbohem milovanému sportu je pro ni mimořádně náročné.

Legendární tenistka se o svém odchodu rozepsala pro aktuální vydání Vogue, které takto promuje na Instagramu: "V životě přijde čas, kdy se musíme rozhodnout, že se vydáme jiným směrem. A je to vždy těžké, když něco tak moc milujete. Ale teď začalo odpočítávání. Musím se soustředit na to, že jsem máma, na své duchovní cíle a na to, abych konečně objevila jinou, ale vzrušující Serenu. Těchto pár týdnů si budu vychutnávat."

V samotném magazínu je ještě sdílnější. "Nikdy jsem neměla ráda frázi odchod do důchodu. Možná nejlepší slovo, které by popsalo, o co mi jde, je evoluce. Jsem tu, abych vám řekla, že se vyvíjím směrem od tenisu k jiným věcem, které jsou pro mě důležité. Před několika lety jsem v tichosti založila investiční firmu Serena Ventures, brzy poté jsem založila rodinu. A tu chci rozšířit. Jen jsem zdráhala si přiznat, že se musím od tenisu posunout dál."

"Vím, že spousta lidí se na odchod do důchodu těší, a já bych si opravdu přála, abych to také tak cítila. Ashleigh Bartyová byla světovou jedničkou, když letos v březnu opouštěla tento sport a věřím, že se opravdu cítila připravená jít dál. Caroline Wozniacká, jedna z mých nejlepších kamarádek, cítila úlevu, když v roce 2020 ukončila kariéru," přemítá.

Výsledky, zápasová preview i statistiky turnaje WTA v Torontu

Pro ni samotnou je ale loučení s kariérou mimořádně těžké: "Vím, že se to obvykle neříká, ale cítím velkou bolest. Je to ta nejtěžší věc, jakou jsem si kdy dokázala představit. Nemám ráda, když se musím takto rozhodovat. Pořád si říkám, že bych si přála, aby to pro mě bylo snadné, ale není. Jsem rozpolcená: Nechci, aby to skončilo, ale zároveň jsem připravená na to, co bude dál."

V tomto týdnu se Williamsová účastní turnaje WTA v Torontu, kde vyhrála první zápas od červnového French Open. Toronto je pro ni přípravou na US Open, které začíná na konci srpna a se vší pravděpodobností bude jejím posledním grandslamem.

Během své více než dvacetileté kariéry se Williamsová stala ikonou tohoto sportu. Na kontě má jen ve dvouhře 73 titulů, z toho 23 grandslamových, a strávila 319 týdnů na prvním místě světového žebříčku. Svůj poměrně emotivní článek ve Vogue zakončila vzkazem fanouškům:

"Jsem hrozná v loučení, nejhorší na světě. Ale vězte, že jsem vám vděčná víc, než kdy dokážu vyjádřit slovy. Dovedli jste mě k tolika vítězstvím a tolika trofejím. Bude mi chybět ta verze mě, ta holka, která hrála tenis. A budete mi chybět vy."