Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Naprostá dominance. Americké basketbalistky vyhrály na MS rekordní 27. zápas v řadě

Američanky si hravě poradily i s Bosnou a Hercegovinou.
Američanky si hravě poradily i s Bosnou a Hercegovinou.Profimedia
Americké basketbalistky zakončily základní skupinu na mistrovství světa v Sydney vítězstvím 121:59 nad Bosnou a Hercegovinou. Obhájkyně titulu vyhrály i pátý zápas na šampionátu.

Na vysoké výhře se 14 body a pěti doskoky podílela Brionna Jonesová z USK. Druhá hráčka pražského celku v americkém výběru Alyssa Thomasová zaznamenala čtyři body a pět doskoků.

Američanky na šampionátech vyhrály už 27. utkání za sebou a překonaly národní rekord z let 1994 až 2006, kdy v semifinále prohrály s Ruskem. Celkový rekord mistrovství drží s 56 výhrami v řadě v letech 1959 až 1986 Sovětský svaz.

Statistiky zápasu USA - Bosna a Hercegovina

Ve čtvrtfinále se Američanky, které usilují o čtvrtý titul za sebou a jedenáctý celkově, utkají se Srbskem v duelu mezi úřadujícími světovými a evropskými šampionkami. Další dvojice po dnešním losu tvoří Belgie - Austrálie, Čína - Francie a Portoriko - Kanada. Zápasy jsou na programu ve čtvrtek.

Belgičanky, které obhajují čtvrté místo, se musejí ve zbytku šampionátu obejít bez kapitánky Emmy Meessemanové. Bývalá šampionka WNBA a čtyřnásobná vítězka Evropské ligy si v pondělním utkání s Bosnou a Hercegovinou poranila lýtko. Už bez ní v úterý belgický tým prohrál v souboji o druhé místo ve skupině A s Čínou 55:81.

Kompletní výsledky z MS