Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Náhrada za Čelůstku. Sparta ulovila dánského obra, do středu obrany přichází Sörensen

Náhrada za Čelůstku. Sparta ulovila dánského obra, do středu obrany přichází Sörensen
Náhrada za Čelůstku. Sparta ulovila dánského obra, do středu obrany přichází SörensenAC Sparta Praha
Fotbalová Sparta získala obránce Asgera Sörensena (26), který dosud hrál v Německu za druholigový Norimberk. Dánský hráč má nahradit zraněného Ondřeje Čelůstku (33). Na Letné podepsal 191 centimetrů vysoký stoper podle klubového webu víceletou smlouvu.

"Museli jsme reagovat poté, co se ukázalo, že zranění Ondry Čelůstky je vážnější a vyžádá si delší dobu léčby. Asger je z předchozích působišť zvyklý na velmi soubojové a fyzicky náročné zápasy. Má nezbytné předpoklady pro to, aby byl úspěšný v našem stylu hry," řekl sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

Sörensen byl v minulosti hráčem mládežnické akademie Midtjyllandu, kde v tu dobu působil jako asistent A-týmu nový kouč Sparty Brian Priske. Za první mužstvo trojnásobného dánského mistra si zahrál pouze v jednom pohárovém zápase.

V roce 2014 přestoupil z Midtjyllandu do Salcburku, s kterým triumfoval v rakouské lize, ale zahrál si jen ve třech zápasech. Většinou nastupoval ve druhé nejvyšší soutěži za Liefering. Pak hostoval v Německu v Regensburgu a od roku 2019 byl hráčem Norimberku. Ve druhé německé lize odehrál během pěti let 138 zápasů a dal osm gólů.

Sörensen nastupoval za dánské mládežnické reprezentace včetně jednadvacítky, za kterou si zahrál i na mistrovství Evropy v roce 2019.