Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Na úvod největší favorit. Síla Kanady je neuvěřitelná. Chceme uspět, říká trenér U20 Rulík

Na úvod největší favorit. Síla Kanady je neuvěřitelná. Chceme uspět, říká trenér U20 Rulík
Na úvod největší favorit. Síla Kanady je neuvěřitelná. Chceme uspět, říká trenér U20 RulíkProfimedia
Nejtěžšího možného soupeře vyzvou čeští hokejisté při vstupu do mistrovství světa hráčů do 20 let v Kanadě. Svěřence kouče Radima Rulíka (57) prověří domácí tým, jenž bude na šampionátu v roli obhájce prvenství a zároveň i velkého favorita na zisk dalšího titulu. Zápas skupiny A v hale Scotiabank Centre v Halifaxu s kapacitou přesahující deset a půl tisíce diváků začne v noci z pondělí na úterý v 0:30 SEČ.

Kanaďané jsou s 19 tituly z juniorských šampionátů jasně nejúspěšnějším účastníkem, celkem posbírali už 34 medailí. Sbírka národního týmu je skromnější; na cenný kov čeká od roku 2005, na zlato ještě o čtyři roky déle. Během předchozího šampionátu, který se po odložení odehrál netradičně v srpnu, na sebe oba celky narazily dokonce dvakrát. V základní skupině zvítězila Kanada 5:1, v semifinále 5:2.

"Na Kanadu se všichni těšíme, všichni si takový zápas chtějí zahrát, to je bez diskuze. Už na ty přípravné zápasy tady chodilo skoro 80 procent kapacity haly, teď to tu bude úplně narvané. Čeká nás skvělá atmosféra a bude to velký zážitek pro ty kluky," řekl Rulík v on-line rozhovoru s novináři.

V kanadském týmu budou poutat mimořádnou pozornost především tři jména: Shane Wright, jenž byl dlouho považován za jasnou jedničku letošního draftu NHL, ale nakonec po něm sáhl až ze čtvrté pozice nejmladší tým ligy Seattle, a také další útočníci Connor Bedard s Adamem Fantillim, kteří jsou pasováni do rolí jedničky a dvojky draftu v příštím roce. "Síla Kanady je neuvěřitelná, ale my do toho půjdeme odvážně a sebevědomě. Tak jako do každého jiného zápasu, ve kterém chceme uspět," ujistil Rulík.

Zkušený kouč ale zároveň zdůraznil, že účast českého týmu na šampionátu nestojí a nepadá pouze s výsledkem úvodního utkání. "Chceme na kluky působit tak, že Kanadou to nekončí, ale Kanadou to jenom začíná. Máme před sebou čtyři zápasy, kdy se musíme vymáčknout, abychom udělali body a dostali se do play off. To je pro nás ta priorita," zdůraznil Rulík. "Důležité pro nás je, abychom si na ledě víc a víc pomáhali, hráli dobře do systému a zlepšovali se každým střídáním. O to se budeme také snažit," doplnil Rulík.

"Je to první zápas turnaje, který pro nás bude zároveň největší zkouškou. Půjdeme do toho zápasu jako do každého jiného a samozřejmě budeme chtít vyhrát, i když víme, že to bude hodně těžké," připustil obránce Stanislav Svozil.

Kompletní progam MS U20

Program české dvacítky na MS
Program české dvacítky na MSLivesport