Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mysleli jsme, že spadne aréna, smál se po smáznutí Rakouska třígólový Kulich

Jiří Kulich rozložil tři góly proti Rakousku do všech třetin.
Jiří Kulich rozložil tři góly proti Rakousku do všech třetin.Profimedia
Třemi góly se výrazně podepsal pod vysokou výhru juniorské hokejové reprezentace nad Rakouskem 9:0 na mistrovství světa v Halifaxu. Po zápase si Útočník Jiří Kulich (18) pochvaloval, že Češi splnili roli favorita a navázali na nečekané vítězství nad Kanadou.

"Hlavně jsme si říkali, že Rakousko nesmíme podcenit. Chtěli jsme do zápasu jít stejně nastavení jako proti Kanadě. Myslím, že se nám to podařilo," pochvaloval si po jednoznačné výhře Kulich.

Český tým měl zápas ve své režii od úvodní buly, navíc se mu podařilo rychle otevřít skóre. Jakub Brabenec se prosadil již v čase 3:50. "První gól nás určitě trošku uklidnil, byli jsme pak už jistější. Víc jsme si navíc dovolili," řekl útočník Buffala, který působí na farmě v Rochesteru.

V jasnou záležitost se utkání definitivně proměnilo v prostřední třetině. Kulich se v ní trefil podruhé v zápase a využitou přesilovkou zvýšil na 6:0. "Byl to signál, který s Eduardem Šalém občas praktikujeme. Dařilo se nám to už na mistrovství do 18 let," uvedl Kulich, jenž byl v minulé sezoně s devíti góly nejlepším střelcem šampionátu osmnáctiletých.

Hattrick zkompletoval hned po osmi vteřinách třetí části, když se i kvůli systémové chybě Rakušanů bleskově dostal do samostatného úniku. "Ta akce byla úplná náhoda," usmíval se. "Ani jsme to neměli v plánu, vyplynulo to ze hry. Tenhle blafák mám navíc docela natrénovaný. Byť jsem mohl naznačit ještě víc, vyšlo to."

Vybrané statistiky zápasu Rakousko U20 – Česko U20
Vybrané statistiky zápasu Rakousko U20 – Česko U20Livesport

Zápas sledovalo přes sedm tisíc diváků, dlouho však byla atmosféra takřka komorní. Až ve třetí třetině se fanoušci začali ozývat a mohutně povzbuzovali outsidera. "Byli jsme strašně překvapení. Mysleli jsme, že spadne aréna," vtipkoval člen elitní české formace. "Pro všechny to bylo super zpestření, taková atmosféra jedině pomůže."

MSJ –⁠ skupina A
MSJ –⁠ skupina ALivesport