Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Murray odehrál nejvíc zápasů od roku 2016 a chce hrát ve Wimbledonu. Stihne doléčit zranění?

Murray si na turnaji ve Stuttgartu poranil břišní svaly, ale věří, že na Wimbledon bude fit.
Murray si na turnaji ve Stuttgartu poranil břišní svaly, ale věří, že na Wimbledon bude fit.Profimedia
Stále jej brzdí zranění břicha, kvůli kterému nemůže naplno trénovat, přesto Andy Murray (35) prohlásil, že má i nadále v plánu účastnit se Wimbledonu. Britský tenista, který nejslavnější grandslam v letech 2013 a 2016 vyhrál, si zranění přivodil 12. června při finálové prohře na Stuttgart Open s Matteem Berrettinim (26).

Bývalá světová jednička se minulý týden odhlásila z turnaje Queen's Club Championships a snaží se dát do kupy na Wimbledon, který začíná 27. června.

"Stále mám v plánu hrát, zranění se zlepšuje. Podstoupil jsem další vyšetření a vyvíjí se to správným směrem," řekl Murray v pondělí britským médiím. "V příštích dnech začnu zvyšovat zátěž. Doufám, že jsem se dostatečně zotavil."

Murray, který je nyní na 51. místě světového žebříčku, vypadal během travnatého turnaje v dobré formě a před finále ve Stuttgartu došel do semifinále challengeru v Surbitonu.

"Odehrál jsem devět zápasů během dvou týdnů, což se mi nepodařilo od roku 2016," dodal rodák z Glasgow, který v posledních letech kvůli operacím kyčle prodělával dlouhé pauzy kvůli zranění. "Je frustrující být v této pozici před Wimbledonem, ale pozitivní pro mě je, že v posledních letech jsem se vypořádal s horšími problémy a dokázal se z nich dostat."