Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mrkva potřetí v řadě nejlepším českým házenkářem, mezi ženami vládla Jeřábková

Mrkva vyhrál potřetí za sebou.
Mrkva vyhrál potřetí za sebou.ČTK / imago sportfotodienst / Marco Wolf
Brankář Tomáš Mrkva (35) byl potřetí za sebou i v kariéře vyhlášen nejlepším českým házenkářem uplynulé sezony. Mezi ženami rovněž obhájila loňské vítězství Markéta Jeřábková (28), která si také připsala celkově třetí prvenství. Svaz dnes informoval o výsledcích tradiční ankety v tiskové zprávě.

Mrkva ovládl tři ročníky ankety po sobě jako teprve druhý házenkář po Filipu Jíchovi, který ho nyní trénuje v Kielu. Pětatřicetiletý gólman skončil s německým klubem třetí v Lize mistrů, na domácí titul tentokrát nedosáhl. České reprezentaci Mrkva pomohl k postupu na mistrovství světa. Nechyběl ani na evropském šampionátu, kde svěřenci španělského kouče Xaviera Sabatého vypadli už po základní skupině.

Stejně jako v předchozí sezoně skončil za Mrkvou na druhém místě Matěj Klíma, který rovněž působí v bundeslize, a to v Lipsku. Třetí příčku obsadila jiná spojka, vloni čtvrtý Tomáš Piroch, který v uplynulém ročníku získal pod reprezentačním trenérem Sabatém v dresu Wisly Plock polský double.

Také Jeřábková obhájila loňské prvenství, ve sbírce má ještě vítězství za sezonu 2019/20. V minulém ročníku se blýskla na mistrovství světa, kde byla s 63 brankami v devíti zápasech nejlepší střelkyní turnaje. V Lize mistryň pak osmadvacetiletá spojka v barvách dánského Ikastu zaznamenala 100 gólů, v domácí soutěži obsadila se svým týmem čtvrté místo.

Druhé místo v anketě obsadila vloni třetí Veronika Malá. Třicetiletá křídelnice ovládla s Bietigheimem bundesligu. Z páté příčky na třetí oproti minulému ročníku poskočila spojka Charlotte Cholevová z rumunského klubu Ramnicu Valcea.