Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

V úvodních trénincích formule 1 ve Španělsku byli nejrychlejší Norris a Hamilton

Norrisovi se v pátek dařilo.
Norrisovi se v pátek dařilo.AFP
V úvodních trénincích na Velkou cenu Španělska vozů formule 1 byli nejrychlejší Britové Lando Norris (24) z McLarenu a Lewis Hamilton (39) z Mercedesu. Norris zajel nejprve na trati v Barceloně o 24 tisícin sekundy rychlejší čas než úřadující mistr světa a obhájce loňského vítězství Nizozemec Max Verstappen (26) z Red Bullu. Ve druhé části byl Hamilton o 22 tisícin lepší než Carlos Sainz (29) z Ferrari.

Čtyřiadvacetiletý Norris bojuje v průběžném pořadí šampionátu o druhé místo. Na Charlese Leclerca z Ferrari, který byl v trénincích jedenáctý a šestý, ztrácí sedm bodů. Ve druhé části zajel Norris třetí nejrychlejší čas.

První trénink byl na chvíli přerušen poté, co domácí Fernando Alonso z Aston Martinu najel na obrubník a odlétla mu část karosérie. Po odklizení úlomků trénink pokračoval. Zasáhl do něj i devatenáctiletý britský jezdec Oliver Bearman, který dostal v kokpitu vozu Haas přednost před stálým účastníkem MS Nicem Hülkenbergem a zaznamenal devatenáctý čas.

Ve druhém tréninku testovali jezdci různé druhy pneumatik a věnovali se kvalifikačním simulacím. Nejúspěšnější byl Hamilton, který zajel nejrychlejší kolo dne.

Program Velké ceny Španělska bude pokračovat sobotním třetím tréninkem, po němž se uskuteční od 16 hodin kvalifikace. Závod začne v neděli o hodinu dříve.

Tréninky na VC Španělska