Verstappen ovládl i třetí sprint v sezoně. Výhrou ve Spielbergu navýšil náskok v čele seriálu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Verstappen ovládl i třetí sprint v sezoně. Výhrou ve Spielbergu navýšil náskok v čele seriálu

Aktualizováno
Max Verstappen vyhrál i třetí sprint v sezoně F1.
Max Verstappen vyhrál i třetí sprint v sezoně F1.Profimedia
Sprint na Velké ceně Rakouska formule 1 vyhrál trojnásobný mistr světa Max Verstappen (26) z domácího Red Bullu a o čtyři hodiny později potvrdil dominanci i v kvalifikaci na nedělní hlavní závod. Díky sprinterskému vítězství vede nizozemský pilot šampionát už o 71 bodů. Pole positon poté oslavil jubilejní čtyřicátou.

Ve sprintu se na okruhu ve Spielbergu seřadili na druhém a třetím místě jezdci McLarenu Oscar Piastri a Lando Norris. Ten podle očekávání nejvíce dotíral na nizozemského favorita také v odpolední kvalifikaci.

Verstappen zvítězil ve sprintu s náskokem 4,6 sekundy před Piastrim a ovládl i třetí sprint v sezoně. Norris sice dostal v úvodu šampiona pod tlak, ale nedokázal ho předjet. Na třetí příčce nakonec zaostal o 5,3 sekundy.

V odpolední kvalifikaci oba piloty dělily čtyři desetiny. Vestappen si vybojoval na Grand Prix Rakouska pole position čtvrtým rokem za sebou. Třetí kvalifikační čas si připsal George Russell z Mercedesu.

Verstappen díky vítězství navýšil vedení v průběžném pořadí o dva body a před druhým Norrisem má náskok 71 bodů. Charles Leclerc z Ferrari, jenž byl dnes až sedmý, na třetím místě ztrácí na nizozemského pilota 77 bodů. Nedělní závod začne v 15 hodin.

Výsledky sprintu na Velké ceně Rakouska