Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Aldeguer ovládl VC Německa v kategorii Moto2, v MotoGP vyhrál mistr světa Bagnaia

Aldeguer slaví vítězství.
Aldeguer slaví vítězství.Profimedia
Velkou cenu Německa MotoGP vyhrál mistr světa Ital Francesco Bagnaia (27) a posunul se na první místo průběžného pořadí šampionátu. Z čela sesadil Španěla Jorgeho Martína (26), který závod nedokončil po pádu z vedoucí pozice dvě kola před koncem.

Aldeguer si pro druhé vítězství v sezoně dojel s náskokem dvou sekund před Britem Jakem Dixonem. Třetí byl Japonec Ai Ogura a na druhé příčce průběžného pořadí na vedoucího Sergia Garcíu ze Španělska, jenž byl až sedmý, ztrácí sedm bodů. Salač je po druhém vynechám závodě dvacátý.

V Moto3 zvítězil Kolumbijec David Alonso a šestým vítězstvím v dosavadních devíti Velkých cenách si upevnil vedení v šampionátu. Před dnes třetím Ivánem Ortolou ze Španělska má náskok 58 bodů. Druhé místo dnes obsadil Japonec Taijo Furusato.

Martín chyboval, Bagnaia toho využil

Vítěz sobotního sprintu Martín dlouho vedl, vypracoval si náskok kolem půl sekundy, ale dvě kola před koncem chyboval v zatáčce a upadl. Bagnaia toho plně využil a po šestém triumfu v sezoně se ujal s desetibodovým náskokem vedení v průběžné klasifikaci.

Za dvojnásobným světovým šampionem dojeli bratři Marc a Álex Márquezové. V nejsilnější kubatuře se sourozenci na stupních vítězů postavili poprvé od závodu v Imole v roce 1997, kde na druhém a třetím místě skončili Nobuacu Aoki a Takuma Aoki z Japonska.

Šestinásobný mistr světa MotoGP Marc Marquéz si třetím druhým místem vyrovnal nejlepší výsledek v sezoně. V průběžné klasifikaci je se ztrátou 46 bodů za Martínem třetí. Jeho mladší bratr Álex se na stupně vítězů v aktuálním ročníku probojoval poprvé a celkově je desátý.

Výsledky VC Německa